Přejít k hlavnímu obsahu

Streamerka Pokimane se zapletla do sporu Heard vs. Depp. Schytala za to kritiku od fanoušků

22. 5. 2022 | 12:00 Twitch
Internet je zajímavé místo. Všichni si dělají srandu ze všech a o všem a dokud se někdo neohradí, bere se to obecně na lehkou váhu. Známí lidé by si ale měli dávat pozor, co píšou a říkají. Stejně, jako nyní Pokimane, se jim to totiž může pořádně vymstít.
Pokimane
Pokimane
Zdroj: Twitch Pokimane

Populární Twitch streamerka Imane „Pokimane“ Anys se v minulosti dopustila několika bot. Porušení DMCA, zdánlivý problém s drogami, ale hlavně kontroverzní Tweety, kterými je proslulá. Další botu udělala právě ve spojitosti s Twitterem. Spor mezi Amber Heard (známá například z Aquamana) a Johnnym Deppem je mediálně velmi probíraný a jde v něm o fyzické i psychické násilí, z kterého se navzájem oba herci obviňují.

Spousta lidí bere i takto vážnou věc jako zdroj zábavy a na internetu tak koluje nespočet meme na toto téma. Výjimkou není ani Twitch, kde streameři zabíhají do zesměšňování a bagatelizování sporu. Hranice překročila i Pokimane, a to už na začátku května, kdy spor sledovala. Při pohledu na Amber Heard uvedla, že si herečka skvěle vyhledala, jak vypadat smutně.

Aby toho nebylo dost, o dva týdny později, 17. května sdílela další  meme, kde je vidět postava Pam ze známého The Office. Ta kouká na dva rozdílné obrázky Heard s modřinami, aby prohlásila, že jsou oba stejné. Proč se zrovna Poki pustila do sdílení vtipu, který pokulhává jak po stránce samotné vtipnosti, tak po stránce promyšlenosti, není jasné. Spousta lidí k její reakci vyjadřuje svůj negativní postoj s tím, že tohle lidem v podobné situaci nikterak nepomůže.

Představte si, že uděláte „meme" tím, že použijete obrázky modřin někoho, kdo přežil domácí násilí. Jsi čiré zlo,
přidává se další uživatel Twitteru

Streamerka se ke svému chování nevyjádřila. Její jméno to však znovu vyšvihlo mezi diskutované osobnosti a je tak otázkou, zda právě úmysl přiživit se na nejmedializovanějším sporu dneška a obrátit část pozornosti diváků na sebe.

Štítky: Pokimane, Twitch
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.