Přejít k hlavnímu obsahu

Křik hlasitý jako vzlétající letadlo? Fanoušci na Majoru řádili!

23. 5. 2022 | 19:05 Counter-Strike 2 Zajímavost
Projev fanoušků letošního finále Majoru byl téměř stejně hlasitý jako vzlétající letadlo. Za touto exkluzivitou ovšem nestojí jenom prvotřídní výkony hráčů na serveru, nýbrž i bezchybná práce komentátorů, kteří dokázali dav takto vybičovat.
PGL Major Antwerp 2022
PGL Major Antwerp 2022
Zdroj: PGL Esports (se souhlasem)

Skandování, vzrušení či zklamání. Všechno tohle nám přineslo letošní finále PGL Major Antwerp 2022 mezi FaZe a Natus Vincere. Vítězem mohl být jenom jeden, a proto klání dvou nejlepších celků planety nakonec ovládl evropský mix pod vedením zkušeného Finna „karrigan“ Andersena. 

Kromě toho, že samotný přenos sledovaly bezkonkurenční dva miliony diváků, se povedlo fanouškům, kteří se nacházeli přímo na místě dění, trhnout i jiný milník. Jejich přirozené emoce doprovázené hlasitými projevy dosahovaly až neuvěřitelných 108dB. Pro lepší představu takové vzlétající letadlo má hlasitost zhruba 114dB a hranice prahu bolesti začíná na 120dB. 

Jedná se vskutku o nevídané číslo, za kterým stojí nejen špičkové výkony hráčům na serveru, ale i perfektní práce komentátorů Chada „SPUNJ“ Burchilla a Alexe „Machine“ Richardsona. Ti se totiž již několik měsíců řadí mezi nejlepší a nejoblíbenější dvojici komentátorů na světě a není tak divu, že takto velký dav lidi dokázali vybičovat k nezapomenutelné parádě.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.