Přejít k hlavnímu obsahu

Riot Games slaví měsíc Pride. Trailer odhalil i novinku v League of Legends

Měsíc červen je především mezi LGBTQIA+ komunitou oslavován jako měsíc Pride. Stejně jako v posledních letech, i letos se k Pride přidají Riot Games. Vývojáři obřích světových titulů přinesou do hry speciální updaty, které během června podpoří Pride Month. V krátkém videu je také poodhaleno překvapení pro hráče League of Legends.
Riot Games slaví Pride Month
Riot Games slaví Pride Month
Zdroj: Riot Games (s povolením)

League of Legends, VALORANT, Teamfight Tactics, Wild Rift i Legends of Runeterra. Všechny tyto tituly budou v červnu podporovat hnutí LGBTQIA+. „V našich hrách můžete očekávat nové ikony, nové trasy, nové karty a mnoho dalšího,“ stojí v oficiálním článku Riot Games.

„Chceme, aby všichni hráči měli pocit, že jejich identita je zastoupena. Bez ohledu na to, kde žijete, kdo jste nebo koho milujete, chceme, abyste se při hraní viděli. Naši šampioni a agenti mají své vlastní identity, které reprezentují naši globálně rozmanitou hráčskou základnu,“ pokračuje společnost.

V LoL, jedné z nejpopulárnějších her světa, budou moci hráči získávat nové ikonky, emoty a po odchodu z báze budou zanechávat duhové stopy. Stejné novinky přichází také do mobilní pecky Wild Rift.

Little Legends v TFT se dočkají spousty barev především při oslavách vítězné bitvy. Legends of Runterra nasadí nové ikony, karty hráčů i postavy.

Ve Valorantu si hráči mohou zkrášlit zbraně speciálními gunbuddies (přívěšky) a v lobby se vybavit duhovým pozadím.

Detektivové z řad gamerů si také všimli nového modelu v League of Legends. Ahri, jedna z nejpopulárnějších postav v LoL, se podle všeho dočká ASU (Art and Sustainability Update) podobně jako Caitlyn v roce 2021.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).