Přejít k hlavnímu obsahu

Spekulace potvrzeny. Hlavní sekce Entropiq poprvé mění hráče, z týmu odchází Lack1

8. 6. 2022 | 19:10 Counter-Strike 2 Přestup
Česká organizace Entropiq sahá do soupisky svého hlavního CS:GO týmu. Do celku přichází zkušený 26letý Nikolay „mir“ Bityukov, bývalý tahoun Spirit. V sestavě naopak končí Viktor „Lack1“ Boldyrev.
Nikolay "mir" Bityukov
Nikolay "mir" Bityukov
Zdroj: Entropiq

Osmnáct měsíců. Tak dlouho spolu pohromadě fungovali El1an, Forester, NickelBack, Krad a Lack1. Nejdříve to bylo na přelomu roku 2020 a 2021 v barvách Winstrike. Odtud však všichni posléze kvůli neshodám s vedením odešli a vytvořili dočasný tým pod názvem EPG Family

Dařilo se jim na výbornou, ovládli několik turnajů, přičemž ten nejcennější triumf přišel v rámci ESEA Premier S36 (dnešní ESL Challenger) - vítězstvím si totiž zajistili účast v  prestižní ESL Pro League S14.

Do milionové ligy už ale v srpnu vstupovali pod křídly Entropiq, a ostudu určitě neudělali. Pravdou však zůstává, že jim od té doby utíká větší úspěch. Vždy jim je na velkých akcích přidělována role černého koně, svůj potenciál však nějak nemohou využít.

Proto teď přichází nový impuls. Do celku se nově přidává Nikolay „mir“ Bityukov, na druhou kolej se naopak odsouvá Viktora „Lack1“ Boldyreva. Zároveň se z EIQ stává plně ruský celek, Lack1 je totiž z Kazachstánu.

26letý mir určitě není žádným ořezávátkem. Dříve hrával za Gambit, následně přes tři roky táhnul organizaci Spirit se skvělým průměrným ratingem 1.20, než byl na konci loňského roku posazen na lavičku.

Kouč  Dmitry „⁠hooch⁠“ Bogdanov věří, že s jeho výběrem tým nesáhl vedle: ,,Mám velkou radost, že se nám ho podařilo získat. Nikolaj je hráč světové třídy s neuvěřitelnou historií a já jsem přesvědčen, že společně dosáhneme dalších úspěchů.“

„Nikolaj je bezpochyby skvělým hráčem, kterého sledujeme už dlouho,“ dodal herní ředitel Entropiq Pavel Klaban. „Věříme, že je to přesně ten typ hráče, který dodá našemu týmu potřebnou palebnou sílu, a že bude tím rozdílovým hráčem, který nám pomůže udělat potřebný krok k titulům v mnoha turnajích.“

Premiéra obměněné sestavy proběhne už dnes, když ve třetí sezóně REPUBLEAGUE mir a spol. vyzvou v 19:00 K23.

Soupiska Entropiq vypadá následovně:

 Rusko  Aleksei „⁠NickelBack⁠“ Trofimov
 Rusko  Vladislav „⁠Krad⁠“ Kravchenko
 Rusko  Aleksei „⁠El1an⁠“ Gusev
 Rusko  Igor „⁠Forester⁠“ Bezotecheskiy
 Rusko  Nikolay „⁠mir“ Bityukov

 Rusko  Dmitry „⁠hooch“ Bogdanov (trenér)

Štítky: Entropiq, mir
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.