Přejít k hlavnímu obsahu

Fnatic znovu kompletní. Na zkoušku se připojil švédský talent

20. 6. 2022 | 22:00 Counter-Strike 2 Přestup
Vypadá to, že nekonečný kolotoč v legendární organizaci je skutečně u konce. Fnatic se totiž rozhodli do svých řad přivítat švédského mladíka HEAPa. Má to ale háček. Prozatím se jedná jen o zkoušku pro nadcházející turnaj. HEAP však s týmem trénuje již od května. Usadí se natrvalo?
Ludvig "⁠HEAP⁠" Alonso
Ludvig "⁠HEAP⁠" Alonso
Zdroj: PGL Esports

Legendární organizace fnatic zažívá jednu z největších přestaveb od začátku svého působení v Counter-Striku. Výkony tohoto kdysi ryze švédského týmu zažívaly již několik měsíců strmý pád. Vedení se tak rozhodlo pro velké změny. Z původní pětice hráčů si na  soupisce ponechalo pouze dva, a to švédskou stálici Freddyho „KRIMZ“ Johanssona a Brita Williama „mezii⁠“ Merrimana.

K nim se fnatic dále odhodlali koupit mix zkušeností a talentu v podobě dvou dánských Major čtvrtfinalistů z Copenhagen Flames. Novými členy základní sestavy se tak stala dvojice Fredrik „roeJ“ Jørgensen a Nico „nicoodoz“ Tamjidi. Stále však nebylo jasné, kdo zasedne na poslední volné místo a fnatic si povolali do služby švédskou legendu Patrika „f0rest“ Lindberga. Ten sice na turnaji Pinnacle Cup Championship 2022 s fnatic nedokázal postoupit do play-off, ovšem mimo slibné týmové výsledky ukázal, že ještě stále nepatří do starého železa.

Jednalo se pouze o jednorázový záskok, jelikož fnatic dle jejich slov již od května trénují se švédským mladíkem Ludvigem „⁠HEAP⁠“ Alonsem. Ten se ocitl teprve nedávno bez angažmá, stejně jako právě f0rest, když se Dignitas rozhodli dát nejprve celý svůj tým na prodej, a pak dokonce celý příběh uzavřeli ukončení podpory celé CS:GO sekce.

Momentálně se stále nejedná o trvalý přestup, jelikož HEAP je ve fnatic prozatím jen na zkoušku. Svůj debut zažije mladá posila již zanedlouho v rámci turnaje REPUBLEAGUE Season 3, kde se mezi účastníky nachází i naše dva tuzemské celky - SINNERS a ENTERPRISE.

Sestava fnatic vypadá prozatím takto:

 Švédsko Freddy „⁠KRIMZ⁠“ Johansson
 Velká Británie William „⁠mezii⁠“ Merriman
 Dánsko Nico „⁠nicoodoz⁠“ Tamjidi
 Dánsko Fredrik „⁠roeJ⁠“ Jørgensen
 Švédsko Ludvig „⁠HEAP⁠“ Alonso (trial)

 Velká Británie Jamie „⁠keita⁠“ Hall (trenér)

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.