Přejít k hlavnímu obsahu

Královna českých a slovenských streamerek obhájila trůn. TOP 10 CZSK streamerek za červen je tu!

4. 7. 2022 | 13:00 Twitch
Další měsíc je za námi a s ním i žebříček těch nejsledovanějších streamerek na domácí scéně. Pár změn oproti minulému měsíci tu máme, ale trůn majitelku nezměnil. Tak kdo se dostal do červnové TOP desítky?
Královna českých a slovenských streamerek obhájila trůn. TOP 10 CZSK streamerek za červen je tu!
Královna českých a slovenských streamerek obhájila trůn. TOP 10 CZSK streamerek za červen je tu!
Zdroj: Twitch

Žebříček je sestaven podle hours watched (zhlédnutých hodin), které jsou dostupné na TwitchTrackeru.

1. místo

Na úplném vrcholu obhajuje svou pozici Tereza „itsterez“ Herzánová, která pokračuje pilně ve své každodenní streamovací jízdě. K tomu jí stačilo 38 037 zhlédnutých hodin. Hlavní roli má stále kategorie Just Chatting, takže polovinu času se věnuje pokecu, ale kromě klasického CSka vzrostl také podíl Minecraftu. Vypadá to, že pravidelnost streamů plní důležitou roli, která ji drží na špičce.

itsterez
itsterez
Zdroj: Twitch

2. místo

Stříbro tentokrát bere Šárka „Claina“ Štvrtňová. Ta se může ale pyšnit jiným nej, a to 436 pravidelnými diváky, což je více, než má kterákoliv jiná streamerka na tomto seznamu. Claina měla ale více než týdenní pauzu během měsíce, bez které by pravděpodobně mohla atakovat první příčku. 32 198 zhlédnutých hodin ale nestačí, přesto je to vysoké číslo. Kromě svého uměleckého umu divákům ukázala nové Diablo Immortal.

Claina
Claina
Zdroj: Twitch

3. místo

Stejná pozice jako v květnu, to je Pavlína „FuFinkaa“ Stavinohová. Stejně jako královna žebříčku i FuFinkaa streamovala každý den, jen náplň v tomto případě tvořilo jako minule GTA V a League of Legends. Za červen napočítáme 25 171 zhlédnutých hodin, které jí jen tak tak stačily k obhajobě bronzu, protože na paty jí šlapala slovenská zástupkyně.

FuFinkaa
FuFinkaa
Zdroj: Twitch

4. místo

Těsně za stupně vítězů se tedy vyšplhala Nina „LadyHoonigan“ Zagozdzon. Zařídilo jí to 24 982 zhlédnutých hodin, které byly naplněné pokecem a jak než auty a driftem. Opět má odstreamováno nejméně ze všech na tomto seznamu, takže je to úctyhodný výkon.

LadyHoonigan
LadyHoonigan
Zdroj: Twitch

5. místo

Nejlepší pětici uzavírá Shil0u, která oproti minulému měsíci trošku ztratila. Mix všemožných her a pokecu tentokrát získal 20 412 zhlédnutých hodin. Překonala také svůj peak z května s 2 319 diváky, ale jedna konkurentka ji v tomto ohledu překonala.

Shil0u_
Shil0u_
Zdroj: Twitch

6. místo

Svou pozici si také obhájila fanynka fantasy Andullie, která v podstatě oproti květnu nic zásadního nezměnila a pokračuje tak v tom, co jí vyhovuje. Pomalu také nabírá followery a buduje si stabilní komunitu. Červen zakončila s 19 919 zhlédnutými hodinami.

Andullie
Andullie
Zdroj: Twitch

7. místo

Nahoru se probojovává také Aimonka, která se minule akorát dostala do top desítky. Nyní poskočila až na sedmou příčku s 16 285 zhlédnutými hodinami. Opět má i rekordní počet 367 odstreamovaných hodin, kterých bylo převážně z GTA V, což je tahoun pro její diváky.

Aimoka
Aimoka
Zdroj: Twitch

8. místo

Novou tváří v žebříčku je XOKaja, která se do top desítky dostala díky skvělému finiši. Její stream zažil boom 26. června, kdy probíhala finálová show, který měla představit novou tvář Twitche, a Kája byla jedním z adeptů. Tehdy měla na kanále v jednu chvíli 3 731 diváků, což je mezi streamerkami za červen rekordní peak. Právě od osudného dne její kanál raketově vystřelil a s 14 872 zhlédnutými hodinami se dostala mezi nesledovanější streamerky na česko-slovenské scéně.

XOKaja
XOKaja
Zdroj: Twitch

9. místo

Minule  to bylo o chlup za, tentokrát to vyšlo. Arennthia je červnová devítka a může za to 14 777 zhlédnutých hodin. Diváci mohli sledovat opravdu široké spektrum her, které pokrývají snad všechny kategorie.

Arennthia
Arennthia
Zdroj: Twitch

10. místo

No a žebříček nám uzavírá Kipinka, která přes více než dvoutýdenní pauzu nashromáždila 14 527 zhlédnutých hodin. Nechybělo klasické World of Tanks, které tvoří většinu programu, díky němuž se v naší top desítce udržela.

Kipinka
Kipinka
Zdroj: Twitch
Štítky: Twitch, TOP 10 CZSK
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.