Přejít k hlavnímu obsahu

Šel si zajistit vízum, aby mohl na mezinárodní turnaj do Kodaně. Centrum ale vyhořelo

8. 7. 2022 | 09:04 VALORANT Zajímavost
Turecký mladý talent Alfajer zažívá boom v letošní sezóně. Po posílení sestavy Fnatic září nejen jeho tým, ale i on sám se vyhřívá na špici tabulky. Chystá se na svůj první světový turnaj, doprovází ho však komplikace. Centrum, kam si šel vyřídit víza, vyhořelo.
Alfajer
Alfajer
Zdroj: Surreal Esports

Zdá se, že osudy maří pokusy Fnatic dostat všechny své hráče na jakoukoliv mezinárodní soutěž. Nejlepší nasazený evropský celek se snaží konečně získat svou vůbec první mezinárodní trofej, na červencovém Masters v Kodani. Nejprve ale musí zajistit cestu pro své hráče do Dánska. Hvězdný hráč Emir Ali „Alfajer“ Beder narazil na zpoždění při získávání víza a tweetoval, že centrum, které vízum vydává, shořelo. Vážně, tyhle věci ani nejdou vymyslet.

„Přišel jsem do İzmiru získat vízum a místo, kde vízum dostanu, bylo spáleno,“ uvedl na Twitteru . „Miluji tento život!“, dodal. To okamžitě připomnělo zápasy britské organizace na Masters v Reykjavíku, kde museli hrát se dvěma náhradníky . Ruský hráč Andrey „BraveAF“ Gorčakov byl organizací suspendován kvůli cestovním omezením a jeho údajné podpoře ruské invaze na Ukrajinu. Ve stejnou dobu Nikita „Derke“ Sirmitev onemocněl COVIDEM-19 , což znamenalo, že se nemohl okamžitě připojit ke svému týmu na Islandu.

Bez dvou klíčových hráčů Fnatic nakonec vypadl z letošního prvního velkého turnaje po prohrách s Ninjas in Pyjamas a Zeta Division ve skupinové fázi a skončil až na 11. až 12. místě. Alfajer je nedílnou součástí úspěchu Fnatic ve Stage 2. Tento 17letý turecký zázrak vede žebříček VCT EMEA Stage 2 Challenger s průměrným bojovým skóre 271,6 (ACS) a průměrným poškozením 176,5 za kolo (ADR). Jeho surová palebná síla pomohla snížit tlak na Derkeho a proměnila Fnatic v sílu, se kterou je třeba počítat.

Dobrou zprávou je, že sestava se pravděpodobně opět nebude muset obejít bez jedné ze svých hvězd. Colin „CoJo“ Johnson, ředitel Valorant týmu organizace, řekl, že Alfajerova žádost bude přesměrována do jiného centra v Turecku a bude jí dána přednost kvůli „mimořádným okolnostem“. „Nemyslete si, že existuje důvod k obavám z časového hlediska, zejména kvůli prvnímu seedu, ale děláme vše, co je v našich silách, abychom se ujistili, že vše bude fungovat co nejdříve,“ řekl. Jake „Boaster“ Howlett a jeho tým jako vítěz tohoto splitu postupují přímo do play-off, což znamená, že Alfajer má o něco více času na získání víza, zatímco se odehraje skupinová fáze.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.