Přejít k hlavnímu obsahu

Máme v hlavách mentální blok. Musíme ho překonat, burcují se hráči MOUZ na IEM Cologne

6. 7. 2022 | 09:06 Counter-Strike 2 Rozhovor
V posledních měsících to není ono. MOUZ zatím s překopanou mladou soupiskou nedosahují zdaleka takových výsledků, jaké od nich komunita očekává. Teď však přichází velkolepý turnaj IEM Cologne a s ním další pokus na úspěch. Co hráči prozradili?
MOUZ
MOUZ
Zdroj: HLTV.org

Neúspěšná kvalifikace na Major, zpackaný IEM Dallas a spousta vyřazení před branami play-off. To jsou letošní nelichotivé výsledky osmnáctého celku světa MOUZ, kterému se po odchodu Nathana „NBK-“ Schimtta a příchodu Jona „JDC“ de Castra z akademie zkrátka nedaří. 

Hráči jsou si ale vědomi toho, že výsledky nemohou přijít hned, i když už by bylo na čase. Před startem IEM Cologne, kde budou muset projít zrádnou Play-In částí, si nic nepřipouští. ,,Jsme hodně natěšeni a nemůžeme se dočkat, až budeme hrát,“ řekla ještě před turnajem hlavní hvězda týmu David „frozen“ Čerňanský.

MOUZ
MOUZ
Foto: HLTV.org

Kapitán týmu Christopher „dexter“ Nong  se snaží přijít na kloub tomu, proč to v oficiálních zápasech nestřílí: ,,Na tréninkách máme opravdu velmi dobré výsledky, což v porovnání s našimi horšími výkony v oficiálních zápasech ukazuje, že máme v hlavách nějaký mentální blok. Musíme najít způsoby, jak ho překonat.“

,,Jsme mladý tým a předpokládali jsme, že výsledky nebudou hned ze začátku. Musíme být trpěliví,“ dodává k problémům frozen. A co ambice před turnajem? ,,V tomto turnaji chceme samozřejmě dojít co nejdále a ideálně udělat play-off. Jdeme ale krok po kroku, zápas od zápasu,“ zůstává nohama na zemi slovenská hvězda.

Tato taktika se zatím vyplácí, myšáci v prvním špílu skolili nebezpečné paiN a další výhra nad Heroic je může posunout do hlavní části. Velkou hlavu s oponenty si ale frozen nedělá: ,,Nekoukám se na soupeře, které na naší cestě do skupin potkáme. Je mi to jedno, musíme porazit každého.“

Teď se přesuneme na téma mimo aktuální dění, přesněji na problémy s cestováním. Kdo jiný by na to mohl říct svůj názor, než Australan dexter. ,,Přímo samotné cestování mi nevadí. Problém je ale ten, že jsme ve velké vzdálenosti od našich rodin. My, jakožto zaoceánští hráči, jsme třeba po prohraném zápase sami, nemáme se s kým utěšit. Evropští hráči kolem sebe naopak blízké mají častěji a mohou se lépe odreagovat,“ popisuje IGL týmu. 

Na závěr tiskové konference též přišla otázka na nováčka v týmu JDC. Ten se rozpovídal o rozdílech mezi hlavním týmem a akademií, kde v minulosti působil. ,,Rozdíl je v tom, že všichni musí více zazářit a přinášet impact. V akademii to bylo takové omezenější a přesně určené, co kdo má udělat,“ říká dvaadvacetiletý Němec, který bude mít v Kolíně nad Rýnem určitě velkou diváckou podporu. Stejně jako celý tým MOUZ, který bude chtít prolomit černé období.

Štítky: Mouz, IEM Cologne
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.