Přejít k hlavnímu obsahu

První dračí turnaj v Evropě zná vítěze. Z Čechů dopadl nejlépe reprezentant eSuby

11. 7. 2022 | 12:15 Teamfight Tactics Reportáž
Jeden ze tří Golden Spatula Cupů (GSC) rozhodl o prvním účastníkovi mistrovství Evropy. O tento post se pralo na 128 hráčů, mezi nimi i tři čeští taktici. Nikdo z nich ale nebodoval.
Dračí země
Dračí země
Zdroj: Riot Games

Je to pár týdnů, co se hráči dočkali sedmé sady Teamfight Tactics, konkrétně ze světa draků. Hráči z celého regionu EMEA šplhali v žebříčcích, aby se mohli účastnit prvního Golden Spatula Cupu, kde mohou získat cenné body, které jim pomůžou dostat se na mistrovství Evropy. Soutěž tedy přivítala 128 nejlepších hráčů aktuální sady. Mezi nimi nechyběl Filip „Kappakuk“ Rožnovský, který nedávno oblékl dres eSuby, Samuel „scipaeus“ Křišťan a turnaj si také vyzkoušel menší streamer Beans from MaRs.

Jak bývá u GSC zvykem, akce byla rozložena do tří dnů. První den se rozloučila polovina hráčů, včetně dvou Čechů. Kappakuk dokonce ovládl dvě lobby a do dalšího dne prošel na skvělé 16. pozici. Úvodní sobotní hry se ale bohužel eSubákovi nevydařily podle představ. I když se pak snažil, jak to jen šlo, další postup mu utekl o pouhých 5 bodů. Nejlepší šestnáctka tak vyrazila do třetího dne bez českého zastoupení.

Finále bylo jako na houpačce. Vyhrát mohl úplně každý a diváci museli napínavě čekat až do poslední šesté hry. Nejlépe měl našlápnuto polský talent Bartek „Zbrojson“ Zbroja, nicméně se mu poslední hra nevyvedla a vedení předal německému hráči Fabianu „Salvyyy“ Reichmannovi v dresu Vitality. Vítěz získal kromě respektu a peněžní výhry také to nejdůležitější. Jako první také obdržel pozvánku na mistrovství Evropy!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.