Přejít k hlavnímu obsahu

Hlavní cíl? Major v Riu, hlásí SINNERS. Kde poprvé nastoupí s hvězdným Zerem?

16. 7. 2022 | 10:39 Counter-Strike 2 Rozhovor
SINNERS Esports dnes oficiálně přivítali Patrika „Zero“ Žúdela. Tomáš „Tomkeejs“ Tomka se po letní přestávce naopak vrátí do trenérského křesla, aby tým nasměroval vstříc vysněným cílům. Právě nová tvář může být X faktorem v cestě za dosud nesplněnými milníky.
Patrik „Zero“ Žúdel míří do SINNERS
Patrik „Zero“ Žúdel míří do SINNERS
Zdroj: koláž PGL Esports / SINNERS Esports (s povolením)

Adam „NEOFRAG“ Zouhar a SINNERS. Tohle spojení platilo necelého dva a půl roku a přineslo dlouhodobé české jedničce nespočet cenných titulů. Všechno ale musí jednou skončit. Po krátké etapě s Tomkeejsem v roli pátého hráče si celý tým zaslouženě oddychne, aby od srpna mohl s novou zase naplno zářit.

Slovenský střelec Zero nebyl na prvním místě seznamu posil, vzhledem k cenovkám na domácí scéně se však postupem času stal ideální variantou na doplnění sestavy. Stejně jako loňský hříšník Tomáš „oskar“ Šťastný, má za sebou účast na Majoru. Právě zkušenosti jsou jednou z hlavních výsad 23letého hráče.

SINNERS se aktuálně nacházejí na 39. místě světového žebříčku a je jasné, kde se opět vidí. „Patrik je chytrý, obětavý a zkušený člověk, díky kterému se věřím dostaneme zpět do TOP 30. Navíc je schopný hrát na všech pozicích, což v této chvíli nesmírně potřebujeme,“ řekl v oficiálním prohlášení CEO SINNERS Moritz Straube.

Čísla ale nejsou tím hlavním pro nejlepší český CS:GO tým, který ve svých řadách poprvé má slovenského hráče. Sen je totiž jen jeden „Hlavním cílem je v této sezóně Major v Riu,“ zní jasně z tábora hříšníků. I sám Zero by se určitě rád vrátil do období o pět let zpátky, kdy s HellRaisers postoupil na ELEAGUE Major v Atlantě.

Jaký je však aktuální plán týmu? Pauza je po náročných měsících opravdu potřeba. „Kluci mají do poloviny srpna hráčskou pauzu. Zasloužené volno naši hráči stráví především odpočinkem a jinými aktivitami,“ uvádí SINNERS. „Následovat bude tvrdý grind, aby se spolu tým stihl sehrát,“ zní jasně, co bude náplní zbytku léta.

Zapsat si můžeme již nyní také do kalendářů datum, kdy Zero po dvou letech oblékne dres některé z domácích organizací. Premiéra v SINNERS jej čeká ve 42. sezóně prestižní soutěže ESL Challenger League. Soupeř je zatím neznámý, ale každý správný hříšník nebude chybět u začátku nové éry. Kdy že? 16. srpna.

Posílená sestava SINNERS:

 Česká republika Sebastian „beastik“ Daňo
 Česká republika Jindřich „ZEDKO“ Chyba
 Česká republika Max „SHOCK“ Kvapil
 Česká republika David „forsyy“ Bílý
 Slovensko Patrik „Zero“ Žúdel

 Česká republika Tomáš „Tomkeejs“ Tomka – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.