Přejít k hlavnímu obsahu

Kolik si vydělali největší profíci hraním Hearthstone? Částky vás překvapí!

20. 7. 2022 | 19:18 Hearthstone Žebříček
To, že se v nejvyšším esportu točí velké peníze, víme dlouho. Hearthstone uzavírá desítku nejvýdělečnějších her, zatímco v jejím čele jsou Dota 2 nebo CS:GO. V oficiálních Hearthstone soutěžích i jiných turnajích třetích stran se už rozdalo téměř 700 milionu korun. Kteří hráči patří mezi nejužší elitu?
Chen „tom60229“ Wei Lin přebírá trofej na MS 2017
Chen „tom60229“ Wei Lin přebírá trofej na MS 2017
Zdroj: Blizzard Entertainment

1. místo

Vůbec nejbohatším hráčem historie virtuální karetní hry je nizozemský hráč Thijs „Thijs“ Molendijk. Za zhruba třetinu svých výdělků vděčí turnajům Evropa vs. Čína, jehož vítěz si vždy odnesl tučnou sumu, nebo superkáru. Co se ale týče světových šampionátů, tak jen jednou se dostal na medaili, a to již před sedmi lety, na vůbec druhém HWC. I přesto si za svou dlouhou kariéru z turnajů odnesl nejvíce peněz. První pozici v žebříčku získal díky 12 438 991 korunám, což jsou téměř 2 % z celkového prize poolu HS turnajů.

Thijs
Thijs
Zdroj: Blizzard Entertainment

2. místo 

Pomyslnou stříbrnou medaili si odnáší Chen „tom60229“ Wei Lin z Taiwanu. Největší boom zažil v roce 2017, kdy se stal mistrem světa, a ještě k tomu ovládl největší světovou soutěž týmů. Právě v této sezóně si vydělal přes polovinu svého jmění, které momentálně činí 10 944 892 korun. Nebýt konzistentnosti výsledků již od roku 2015, tak by se ale tak vysoko v žebříčku nedostal. Letos však na scéně už nepůsobí.

tom60229
tom60229
Zdroj: Blizzard Entertainment

3. místo

Bronzová příčka patří nejúspěšnějšímu sólovému hráči, co se týče světových šampionátů. Japonský talent Sato „glory“ Kenta kompetitivní kariéru ve virtuální karetní hře začal až v roce 2018, ale stihl porazit českého velmistra Jarlu ve finálovém klání na mistrovství světa v roce 2020, a v tom následujícím pak skončil stříbrný. Zvýší i tento rok částku 8 907 602 korun? V letošní sezóně se mu zatím vůbec nedaří.

glory
glory
Zdroj: playhearthstone.com

Hned za nimi se drží další špičkoví hráči. Světové žebříčky se však mírně odlišují, proto si dovolíme hráče pouze vyjmenovat, protože je dělí desítky či dokonce pouze jednotky tisíc. Řeč je o dalších mistrech světa Casperu „Hunterace“ Nottovi, Pavlu „Pavel“ Beltukovi či Wataru „posesi“ Ishibashim. Díky dlouholetým úspěchům se mezi elitou nachází i Raphael „BunnyHoppor“ Peltzer nebo Kim „Surrender“ Jung-soo.

První český hráč se pohybuje na začátku třetí desítky. Není jím nikdo jiný než dvojnásobný mistr ČR Jaromír „Jarla“ Vyskočil. Hraní mu již vyneslo 4 765 277 korun, přičemž polovinu této úžasné sumy má díky stříbru z mistrovství světa v roce 2020, kde ve finále podlehl výše zmíněnému japonskému šampionovi. Při posledním turnaji v Amsterdamu tomu bylo zrovna tak, ale český velmistr se už připravuje na další klání.

Dostat se mezi takovou smetánku přitom můžete i vy. Zkus se přihlásit do blížícího se Vodafone Midseasonu, kde je ve hře i parádní prize pool. Navíc právě odsud vede cesta na Mistrovství České republiky!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.