Přejít k hlavnímu obsahu

TFT je pro mě zajímavé díky strategické hloubce, tvrdí Fortanu

23. 7. 2022 | 19:03 Teamfight Tactics Rozhovor
Přestože Teamfight Tactics nedosahuje na známost a velkolepost turnajů svého staršího bráchy, League of Legends, i tahle karetní hra dokáže zaujmout. Právě jeden takový turnaj se konal v naší Vodafone PLAYzone Areně. My jsme na místě ještě před turnajem vyzpovídali jednoho z jeho komentátorů, Filipa „Fortanu“ Růžičku.
Filip „Fortanu“ Růžička
Filip „Fortanu“ Růžička
Zdroj: Xnapycz stream

My tady spolu stojíme v naší Vodafone PLAYzone Areně. Jak se ti tu líbí?

Jsem tu prvně, a tak jsem vůbec nevěděl, jak to tu bude vypadat. Je to tu pěkné. Podle mě to bude skvělý turnaj.

Tak když jsme u toho turnaje – odehrává se tady první TFT turnaj. Jak jsi na tom ty a Teamfight Tactics?

Já jsem právě hrával pár setů zpátky na docela profesionální úrovni. Přestal jsem hrát kvůli tomu, že nebylo proč, nebyly turnaje a právě proto to je pro mě tak důležité.

A můžeme tedy očekávat tvůj návrat? Že bys vyměnil komentátorské křeslo za počítač?

To je skvělá otázka a je těžko říct. Určitě uvidíme, ale radši se teď budu věnovat komentování.

Teď ve hře frčí draci. Ti jsou dost zajímaví. Co si o tom  ty myslíš?

Je to dost zajímavé. Ti draci. Myslím si, že to není úplně perfektní, je tam hodně věcí, které bych zkritizoval. Vyberu jednu, desítkoví draci jsou za mě ne úplně dobře udělaní. Třeba Aurelion Sol neměl úplně prostor nějak zazářit. Jsem ale strašně rád, že se ta hra posouvá a ty věci jsou nové a zajímavé.

Hraní TFT v živém přenosu
Hraní TFT v živém přenosu
Foto: PLAYzone.cz

Tak zpět k tomu turnaji. Viděl jsi kvalifikaci?

My jsme komentovali tu základní část, kvalifikaci jsem ale neviděl. Sledoval jsem ty body, ať vím, kdo jak hraje. Jsem napůl překvapený, co tu máme za hráče. Napůl jsou to ti, které jsem očekával.

My jsme se spolu viděli i na Prague Champs. Dokázal bys nám dát porovnání? Myslíš si, že TFT táhne méně lidí než LoLko?

Bude to tak. Nejde nic. Je to taková víc v klidu hra. Není to tak, že by se tam něco dělo nonstop. Ta akce tam není tolik a je to mnohem menší titul. Nemyslím si, že to doroste do pozice, v jaké je teď League of Legends, ale to ani není úděl té hry.

Teamfight Tactics a League of Legends, jedno univerzum, dvě odlišné hry. Jak to máš ty z pozice komentátora?

Mně přijde, že obecně TFT není fajn srovnávat s LoLkem. Spíš bych ho srovnával s těmi karetními hrami, jako je třeba Hearthstone, tak podle mě je ta hloubka zajímavější. Pro mě, jako bývalého hráče, je neuvěřitelně zajímavé sledovat, co tam ti hráči na boardu vymýšlí. Takže pro mě osobně je zajímavé obojí. LoL díky akci a TFT díky strategické hloubce.

Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.