Přejít k hlavnímu obsahu

Máte rádi detektivky? Nová expanze dorazila do oblíbené karetní hry

Murder at Castle Nathria, tak zní název druhé expanze letošního standard roku, která na evropský server dorazila v úterý večer. Na jaké novinky se mohou hráči těšit?
Hearthstone: Murder at Castle Nathria
Hearthstone: Murder at Castle Nathria
Zdroj: Blizzard Entertainment

135 nových karet

Jak je již u nových expanzí zvykem, tak si pro hráče Blizzard představil hned 135 nových sběratelských karet s hromadou nových mechanik. Každá třída nalezne v setu dvě vlastní legendární karty a stejně tak se objeví i pět neutrálních (karta Prince Renathal byla vydána dříve a všichni hráči, kteří se přihlásí, ji naleznou ve své kolekci zcela zdarma). Přibližně v polovině expanze se můžeme těšit i na Miniset s 35 dalšími kartami.

Všechny nové karty si můžete prohlédnout přímo na oficiálních stránkách Blizzardu.

Nový Keyword: Infuse

Karty obsahující slovíčko Infuse do sebe po smrti vlastních minionů vtahují jejich duše. Svůj speciální efekt pak aktivují, jakmile posbírají jejich dostatečný počet uvedený vždy v textu na kartě. Například pro aktivaci bonusového efektu karty Priest of the Deceased (zobrazené níže) je potřeba, aby během držení na ruce zemřeli na jeho straně boardu tři minioni, jinak lze kartu samozřejmě v její slabší variantě zahrát i dříve.

Nový Cardtype: Location

Každá třída v setu nalezne také jednu kartu lokace. Jde o zcela nový typ, jenž je možné zahrát na board za jeho zobrazenou cenu a může být několikrát zdarma aktivován – každá stojí 1 durabilitu a před další aktivací je potřeba jedno kolo počkat. Pro příklad si vezměme kartu Sanguine Depths (na obrázku níže). Její základní cena pro zahrání na board je 1 mana. Následně je možné její efekt ihned použít, za což zaplatíte 1 durabilitu, ale před dalším jejím použitím musíte kolo počkat. Takto můžete efekt aktivovat až 3x. Lokace, podobně jako například Dormant minioni, zabírají 1 klasické místo na boardu, ale soupeř se jich nemůže žádným běžným způsobem zbavit.

Nový keyword: Infuse
Nový keyword: Infuse
: Blizzard entertainment
Nový cardtype: Location
Nový cardtype: Location
: Blizzard entertainment

Rotace arény

Po vydání expanze se již klasicky ukončí všechny rozehrané arény a začne jejich nový rotační cyklus. Použitelné karty budou poté pocházet z těchto setů:

  • Core
  • One Night in Karazhan
  • Saviors of Uldum
  • Rastakahn’s Rumble
  • Scholomance Academy
  • Madness at the Darkmoon Faire
  • Murder at Castle Nathria

Nezapomeňte se tedy přihlásit do hry, otevřít všechny vaše balíčky a vyzvednout si odměnu v podobě legendární karty Sire Denathrius.

Veleneúspěšný rekreační progamer, jehož splněným snem je psaní článků sám o sobě. Ve volném čase ho najdete zalezlého u dětské karetní hry, na Riftu, nebo bájném ostrově zvaném Catan.