Přejít k hlavnímu obsahu

Kdy, kdo, kde a o co? Všechny informace o Vodafone Midseason v kostce

6. 8. 2022 | 08:30 Hearthstone MČR
Vodafone PLAYzone Arena hostí svůj vůbec první turnaj ve hře Hearthstone. Šestnáct karetních mágů se prokouzlilo až na pražský offline event, kde se bude hrát o dva sloty na finále MČR a 10 000 Kč k tomu. Chybět nebudou největší domácí jména, oblíbení komentátoři, ani špetka nezvyklého koření, které do Hearthstone teprve v úterý přišlo s novou expanzí.
Vodafone Midseason
Vodafone Midseason
Zdroj: PLAYzone

Letošní sezóna Vodafone MČR Hearthstone započala prvním turnajem 9. června, po třech turnajových sériích nastal čas Vodafone Midseasonu. Velkolepého turnaje, na který se sjedou hráči z různých koutů Česka a Slovenska do naší Vodafone PLAYzone Areny. Osm kouzelníků obdrželo přímou pozvánku na základě MČR klasifikace (dle bodů z turnajových sérií), zbylých osm se kvalifikovalo z otevřeného turnaje.

    Na základě cesty do Prahy byli hráči rozděleni do čtyř losovacích košů, z nichž vzešlo složení GSL skupinové fáze. Ta v sobotu 6. srpna vypukne ještě před polednem, pro postup dále je potřeba dvakrát zvítězit. Ve hře zůstane pouze nejlepší osmička, ze které již budeme živě vysílat každý zápas. V sobotu však ještě stihneme v Single Elimination pavouku udělat další poloviční řez. Do nedělního vyvrcholení postoupí jen nejlepší čtyři.

    Úvodní zápasové dvojice
    Skupina A Česká republika Crtk vs.  Česká republika JaMMeX Česká republikaNorwis vs.  Česká republika Matty​
    Skupina B Česká republika Eichii vs.  Česká republika M1lan Slovensko Benko vs.  Česká republika davidek
    Skupina C Slovensko Rjú vs.  Česká republika supermozek Česká republika Pardub vs.  Česká republika DraGonaR
    Skupina D Česká republika Jarla vs.  Česká republika Couchees Česká republika Misaks vs.  Česká republika Baron Fousek

    Vyvolené kvarteto bude jedinou výhru od splnění hlavního cíle. Ve hře jsou totiž dva sloty na finále letošní sezóny Vodafone MČR Hearthstone, kde poznáme devátého mistra historie. O třetí titul bude usilovat aktuální obhájce Jaromír „Jarla“ Vyskočil, který by se třetím zlatem zapsal do dějin. Právě on nebude v Praze o tomto víkendu chybět, právě on bude mít terč na zádech. Kdo by jej podle komentátorů mohl porazit?

    Výhry v turnaji:

    • 1. místo - postup do finále MČR + 5 000 Kč
    • 2. místo - postup do finále MČR + 3 000 Kč
    • 3. místo - 300 bodů + 2 000 Kč
    • 4. místo - 250 bodů
    • 5. – 8. místo - 200 bodů
    • 9. - 12. místo - 180 bodů
    • 12. - 16. místo - 150 bodů

      Celým turnajem vás budou provázet Ondřej „Skeri“ Škeřík, Michal „RybkaPipka“ Rybák, Matěj „Tecik“ Šturma a Robert „Synthetic“ Vávra. Příznivci Hearthstone nemusejí vše sledovat pouze z pohodlí domova, přímo v rámci přenosu z Vodafone PLAYzone Areny zde bude probíhat také watch party. Všichni jsou vítaní!

      Orientační harmonogram:

      • Sobota 6. srpna
        11:15, 12:30, 13:45 – vybrané zápasy skupinové fáze
        15:00, 16:12, 17:30, 18:45 – čtyři čtvrtfinálové zápasy
      • Neděle 7. srpna 
        12:00, 13:30 – první a druhé semifinále
        15:00, 16:30 – zápas o třetí místo a finále
          Partneři Vodafone MČR Hearthstone
          Partneři Vodafone MČR Hearthstone
          : PLAYzone
          Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.