Přejít k hlavnímu obsahu

Do jungle s mazlíčky! Riot Games chystají změny do další sezóny

11. 8. 2022 | 09:50 League of Legends Update hry
Riot Games v nejnovějším LoL Pls poodhalili tradiční změny v jungli před další sezónou v League of Legends. A ty vypadají rozhodně zajímavě. Jedním z cílů Riot Games pro třináctou sezónu je zjednodušení jungle pro méně zkušené hráče. Zároveň je v rozvoji idea o nových společnících pro junglery.
Budoucnost jungle v League of Legends?
Budoucnost jungle v League of Legends?
Zdroj: Riot Games

V sezóně 12 to byly především Chemtech a Hextech draci, v té třinácté to budou mazlíčci. Zajímavý přesun od obřích příšer k lesním pomocníkům. Ti by měli být k ruce při drobných činnostech v jungli, jako je čištění nebo likvidace epických monster. V lese pomalu vychováváte a krmíte svého mazlíčka, dokud nevyroste natolik, aby vás mohl posílit.

A jak by to mohlo vypadat? První prototyp vypadal následovně: vlk z jungle, který hráče pronásledoval. Kdykoli jste zabili camp, Ahriny střely vypálily do vlkovy tlamy. V určitém okamžiku se vlk opravdu, ale opravdu zmenšil a připevnil se šampionovi na hlavu. Následně se rozzářila přebarvená verze Udyrovy tygří formy, zatímco opakovaně hrál zvukový efekt aktivace Aatroxovy ultimátky.

Zatím nebylo řečeno, jak mazlíčci ovlivní gameplay League of Legends, měli by být spojeni s jednotlivými itemy.

„Věřte tomu nebo ne, ale takhle vypadá špičkový herní design.“

Jeden z pokusů Riot Games
Jeden z pokusů Riot Games
: Riot Games

Riot Games se zaměří i na zjednodušení začátků pro novější junglery. „Nechceme, aby se většina hráčů aktivně vyhýbala hraní jakékoliv role, a pravdou je, že pokud jde o jungling, v této metrice jsme selhali,“ přiznávají vývojáři. „Cílem rozhodně není „zhloupnout“ jungle nebo odstranit možnost předvést své znalosti, ale zajistit, aby byla jungle komplexní na správných místech,“ rozvíjejí Riot Games svůj záměr.

Jak toho chtějí dosáhnout? Možností je hned několik.

Nově by se junglerům mělo dostat pomoci s „jungle pathingem“. Hra by měla pánům lesa napovídat, jak správně a efektivně vyčistit jungle a kudy vede správná cesta. Vývojáři systém přirovnávají k doporučování předmětů v obchodě.

Změnit by se měl také camp leash včetně range monster a jejich resetu. „Dokonce i pro zkušené hráče jsou pravidla složitá a někdy se váš šampion cítí zbytečný, protože nemůže tato pravidla zneužívat tak dobře jako jiní šampioni. Samotná jungle by neměla být rozhodujícím faktorem, zda je šampion použitelný,“ zdůvodňují Riot  Games svůj záměr.

Poslední z velkých změn se týká komunikace. Jungleři by měli mít od následující sezóny víc nástrojů k proaktivní komunikaci s týmem. Nově budou moci jednodušeji říkat svému týmu, jaké chtějí objectivy zabrat nebo kam se chystají na gank.

Celé LoL Pls si můžete přečíst na odkaze (článek byl po několika hodinách odstraněn).

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).