Přejít k hlavnímu obsahu

Samsung MČR Brawl Stars si podmanili dvojnásobní mistři z Inside Games

14. 8. 2022 | 14:47 Brawl Stars Turnaj
Finálový den grandfinálového víkendu je za námi. Ze včerejší osmičky jsme se museli rozloučit s rovnou polovinou, nejlepší čtyřka zamířila přímým spojem do play-off. O titul se úspěšně porval obhájce Inside Games se Sampi.Tipsport, mistry z roku 2020. Třetí místo berou GLORE.
Samsung MČR Brawl Stars
Samsung MČR Brawl Stars
Zdroj: PLAYzone

Letošní sezóna dozrála do svého finiše. Víkend plný esportu odstartoval v sobotu 13.8. ve Vodafone PLAYzone Areně, kde se sešla osmička nejlepších domácích týmů v boji o titul, prestiž a především prize pool v hodnotě 60 000 Kč, z nějž vítěz bere rovnou polovinu. Sobotní boje byly místy doslova dechberoucí a akcí v poslední možné vteřině bylo téměř tolik, jako opakovaných zápasů z důvodu remízy ještě v prodloužení. Na ty nejlepší akce ve skupině A, kterou opanovali Sampi.Tipsport, se můžete podívat v klipech uvnitř coverage. Ve skupině B pak dominovali aktuální mistři, kteří dnes rozhodně nebudou chtít pohár přenechat někomu jinému. Ty nejlepší akce Inside Games a dalších ze skupiny najdete v samostatné coverage skupiny B.

Orientační harmonogram:

12:00 - 1. semifinále Sampi.Tipsport vs Narics - BO5BO3
13:00 - 2. semifinále Inside Games vs GLORE - BO5BO3
13:30 - zápas o 3. místo GLORE vs Narcis - BO5BO3
14:15 - grandfinále - Sampi.Tipsport vs Inside Games BO5BO3

Na mistrovské playe těch nejlepších domácích brawlerů se můžete přijít podívat osobně do Vodafone PLAYzone Areny. Kromě hráčů zde komentují živě i naši casteři ve složení Ondřej „Skeri“ Škeřík, Richard „Richie“ Jarošík a Jan „Ogy“ Šlosar. Kromě nefalšované esportové atmosféry vás na místě čeká i nabídka občerstvení a drinků, stejně jako desítky počítačů, konzole i virtuální realita. Vstup do Areny je pro všechny návštěvníky zdarma.

Seznam map pro dnešní grand finále BO5
Seznam map pro dnešní grand finále BO5
Zdroj: PLAYzone

1. Semifinále Sampi.Tipsport 3:0 Narcis

Sampi od začátku předvádí to, co jsme od nich očekávali. Naběhli na střed, Salty se naprosto krásně drží a Narcis tlačí do krajů. První bod tak naprosto zaslouženě v poměru 11:1 patřil Sampi. „Ukázali, že dneska vstali správnou nohou z postele,“ mínil Skeri. Výhra první BO3 na Gem grabu byla na kontě minulých mistrů než se Narcis stihl vůbec rozkoukat. 

„Nemůžou být komfortní, když jim sebereš jejich komfortní picky,“ zhodnotil Skeri ban Sampi, kteří se dost očividně na své soupeře poctivě připravili. „Domácí úkol si, jak vidno, udělali,“ dodali komentátoři. Franta otevřel prasátkem pravou stranu, ale zaplatil za to životem. 2v2 situace lépe sedla Sampi, kteří už pak přesilovku dokázali proměnit v první bod. „Rychlé a intenzivní, Sampi prostě přišli vyhrát,“ ozvalo se z komentátorského pultu k druhému bodu, který padl na stranu modrých stejně rychle, jako ten první. Míříme na Hot Zone.

Na další mapě se Narcis vzpamatovali a začátek vypadal velmi vyrovnaný. Přesto se modří přehoupli do vedení, které už Narcis nezvládli stáhnout, přestože náznak tam rozhodně byl. V druhém kole Narcis taktéž vyrazili do boje s podobnou taktikou, stejně jako předtím ale nezabrala a Sampi postupně přidávali na své konto procento po procentu a přibližovali se tak boji o titul letošního mistra ČR. 

2. Semifinále Inside Games 3:1 GLORE

První bod míří do týmu Inside Games stejně rychle, jako to bylo v případě Sampi vs Narcis. Stejně rozjetý vlak IG zamířil i do druhé hry, ovšem GLORE využili svého picku na maximum a výsledek pohodlně otočili. 1:1. Ve třetím dějství sběru kamínků Inside Games našli odpověď na kompozici GLORE a s naprostým klidem postupovali až do countdownu. Na ten už IG čekali aby naskočili na střed mapy. GLORE už neměli šanci a první bod tak putoval na stranu aktuálních mistrů, kteří se své trofeje dnes nehodlají vzdát. 

Inside Games si podmanili i první kolo další mapy, kterou byl knockout. Velmi pečlivě eliminovali jednoho soupeře za druhým a pro svůj bod si dokráčeli bez jakýchkoli problémů. Stejně tak to bylo i s druhým bodem a GLORE tak měli pořádně zatopeno pod kotlem. Poslední šance zvrátit osud na hot zone. „Snad se GLORE povede donadechnout a stáhnout vedení Inside Games,“ ozvalo se ze strany komentátorů. 

V poslední mapě GLORE vyrazili s vervou ukázat, že s nimi se tady rozhodně musí počítat. První procenta na jejich straně a u soupeře stále svítila nula. IG ale naběhli do boje a náskok nejen smazali, ale převzali vedení. Seskupení na straně GLORE a pokus o vytlačení soupeře ze středu ještě na posledních pár chvil hru prodloužilo, výsledek už ale byl jasný. Další pokus už GLORE využili lépe a soupeři nedávali moc šancí. Ve vedení se drželi po celou hru a nehodlali ustoupit. Vyplatilo se, srovnáno na 1:1. Začátek se podařil opět GLORE a přehoupli se do vedení o více než 50 %. Zóna byla jejich a na střed Hortix s Lolou zkrátka nepustil nikoho. 

Na fotbalovém hřišti GLORE do brány poslali první gól ještě než komentátoři stihli oznámit hrdiny. Pak už stačilo jen dostatečně bránit a první bod mapy byl jejich. IG se rozhodli, že takhle tedy ne a Xiaku zamířil rovnou k bráně a šanci proměnil. Ke konci hry si skočil zaskórovat ještě jednou, a bylo jasno. Třetí kolo využil Xiaku úplně stejným způsobem a hned ze začátku zajistil IG výhodu jednoho gólu. Už už to vypadalo, že GLORE vyrovnají, přímo v bráně ale ubránil Python téměř jistou střelu a stejně tak učinil později i Xiaku. GLORE už nemohli na tento play najít odpověď. Inside Games tak míří do grand finále, už podruhé za dva roky. 

Mapy pro zápas o třetí místo
Mapy pro zápas o třetí místo
Zdroj: PLAYzone

Zápas o 3. místo GLORE 3:0 Narcis

Na úvodní gem grab lépe vykročili GLORE, kteří si velmi rychle na své konto připsali první bod této mapy. Narcis nakoukal jejich strategii a v dalším kole se zdálo, že našel ideální odpověď. Ale nemohli bychom být dál od pravdy. GLORE Narcisu prostě a jednoduše nedovolili mapu ovládnout a připsali si tak další vítězství  a bod za první mapu. 

Na knockoutu byly síly velmi vyrovnané. Tu vedli GLORE, tu zase Narcis. První bod získali GLORE a misky vah se finálně naklonily na jejich stranu. V dalším zápase nekompromisně tlačili své soupeře pryč ze středu. 2:0 i na této mapě a Narcis tak musí vymyslet strategii na hot zone. 

GLORE ani na třetí mapě nehodlali byť jen trochu zpomalit. Komentátoři nestíhali hodnotit, tak rychle své soupeře GLORE dostali na záda. V dalším kole se rozdíl vyhoupl na víc jak 50 % na straně GLORE, Narcis pak do konce hry stihli posbírat pouze 7 % a bylo rozhodnuto. Tým GLORE si odnáší bronzovou medaili včetně 10 000 Kč z celkového prize poolu v hodnotě 60 000 Kč.

Mapy pro grandfinále
Mapy pro grandfinále
Zdroj: PLAYzone

Grand finále Sampi.Tipsport 0:3 Inside Games

Ofenzivní hra a prodlužování podobně jako ve včerejší skupinové fázi? Nic takového nás rozhodně v tomto finále nečeká. Už od prvních chvil to dokázaly oba týmy, na mapě bylo opravdu rušno. Aktuální obhájce titulu dal najevo, že poháru se rozhodně neplánuje vzdát. Nula na straně Sampi a Inside Games brali první bod. Už už to vypadalo, že druhý hra se ponese v opačném duchu, když se u IG skvěla kulatá číslice. IG se ale přeskupili a vzali situaci do svých rukou. Zápasy mají úplně jinou energii, libovali si komentátoři. „Když vidíš fanoušky, kteří tě podpoří, tak tě to nahecuje,“ komentoval Skeri. 

Je to napjatý, každou vteřinou se to mění z jednoho týmu na druhý,“ komentoval Ogy. Procenta na obou stranách rostla velmi pomalu a oboustranně, rozdíly byly v jednotkách. Inside obsadili zónu, ale do toho běží Kája s Vajdikem a mění barvu na červenou. Do posledních vteřin přetahovaná o hot zónu. Komentátoři po hře museli svlažit svá hrdla, protože po takhle rychlých hrách jim doslova došel dech. 

V další hře Inside Games obsadili hot zone a s rozdílem více než 40 % jim už jen stačilo zůstat pevně stát a nepustit soupeře na střed. Bylo dorovnáno a jdeme na match ball. Sampi musí dorovnat na sety, ale 50-0 pro IG jasně naznačovalo, že Sampi zde prostě nemají šanci. Vajdik zkoušel prolomit kletbu, ale zóna stále svítila červenou. Tikaly poslední vteřiny a schylovalo se ke stavu 3:0 na mapy. Sampi se pokusili jít all-in, zvrátit blížící se osud, ale Inside Games svůj pohár nedali. Máme nové mistry! 

Neděle 14. srpna
SF1 Česká republika Sampi.Tipsport3:0 Česká republika NARCIS
SF2 Česká republika Inside Games3:1 Česká republika GLORE
O3 Česká republika NARCIS0:3 Česká republika GLORE
GF Slovensko Sampi.Tipsport0:3 Česká republika Inside Games
Partneři MČR
Partneři MČR
Zdroj: PLAYzone
Šéfredaktorka PLAYzone. Hrami žije od malička a její srdcovkou vždy byl StarCraft, jemuž se věnovala kompetitivně, a World of Warcraft.