Přejít k hlavnímu obsahu

Parádní úspěch! Český hráč se probojoval na mistrovství Evropy. Zopakuje si také světový šampionát?

15. 8. 2022 | 12:45 Teamfight Tactics Reportáž
Neskutečný výkon podal v Golden Spatula Cupu český hráč Samuel „Scipaeus“ Křišťan. Díky stabilně kvalitním představením se probojoval s nejelitnějšími evropskými konkurenty do finálového lobby, které ovládl a získal si tak vstupenku na mistrovství Evropy, kterou mají zatím jen dva hráči.
Samuel "Scipaeus" Křišťan
Samuel "Scipaeus" Křišťan
Zdroj: PLAYzone

Koncem října proběhne akce TFT Dragonlands Rising Legends EMEA Finals. Nebo prostě mistrovství Evropy, kam se může dostat pouhých 32 hráčů. Proto je veliký úspěch, že se na něj podívá také Samuel „Scipaeus“ Křišťan. Je několik způsobů, jak si vstupenku opatřit, nejobtížnější z nich je zřejmě vítězství na jednom z turnajů, který mu předchází.

Takzvané Golden Spatula Cupy jsou během setu tři a soutěžící jsou na základě konečného pořadí obodováni. Logicky ti, kteří po třech těchto akcích mají nejvíce bodů, postupují na mistrovství Evropy.

Pokud ale takový turnaj vyhrajete, máte účast jistou. To je přesně případ taktika Scipa. Na 128 účastníku soutěžilo v pořadí druhém GSC. Hned první den se rozloučila většina hráčů a nechala dál zápolit jen nejlepší šestnáctku, kam se probojoval i český zástupce.

Hned první finálové lobby se mu podařilo ovládnout, ale pak dvakrát skončil až v druhé polovině. Jenže následovalo čtyřikrát za sebou druhé místo a konzistence dobrých výkonů je v TFT klíčová. S malým náskokem ovládl celou soutěž a krom téměř 25 tisíc korun získává přímou vstupenku na evropský šampionát. Scipaeus je teprve druhým hráčem po německému Fabianu „Salvyyy“ Reichmannovi, kterému se podařilo kvalifikovat.

Z Rising Legends EMEA Finals vede cesta na světový šampionát, kam už se český hráč jednou podíval. Dokáže to zopakovat? Formu na to má!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.