Přejít k hlavnímu obsahu

Cryptova upevňuje své vedení v MČR žebříčku, jak se dařilo ostatním?

18. 8. 2022 | 13:00 PUBG: Battlegrounds MČR
Vodafone MČR v PUBG dosáhlo své poloviny. Jde pomalu do tuhého, o postupu na offline finále můžoiu rozhodovat maličkosti. S největší pravděpodobností však v šestnáctce nejlepších uvidíme ostravskou organizaci Cryptova, která v poslední kvalifikaci znovu úřadovala a zvětšila svůj náskok na pronásledující týmy.
Shrnutí 5. finále
Shrnutí 5. finále
Zdroj: PLAYzone

Cryptova se stává prvním týmem, který se může pyšnit dvěma výhrami v letošním kvalifikačním cyklu MČR sezóny. Neměli však nic jisté, kdy je v poslední hře mohl předběhnout nakonec stříbrný tým, který nakonec situaci 3v1 nedokázal proměnit ve svůj prospěch. Finále této páté série patřilo k těm vyrovnanějším, nejlepší čtyřku dělilo pouze desetibodový rozdíl.

Již před začátkem bylo jasné, že se můžeme těšit na parádní podívanou. Návrat do MČR sérii hlásil celek SHEESH, který ještě pár dní zpět reprezentoval organizaci ENTEPRISE. Parta okolo střelce jANYYho , jenž ovládli letní split Sazka eLEAGUE, však v kvalifikační skupině narazili na tým do środka, který byl  při chuti a skupinu jasně opanoval.

Nesmělo se ani zapomínat na další  vítěze minulých sérií a to celky NAGANO22 či Cryptova. Ve druhé skupině se dalo čekat hodně od loni bronzových Dark Tigers, týmu, co stále hledá orgu (v turnaji registrovaném jako: Orga neni stále - pozn. redaktora), či mladého celku Imperishable Clan, který se nachází v rámci MČR bodování na těch nejvyšších příčkách.

Všem těmto favoritům však v začátku finále vypálil rybníček úplně jiný tým. První hru opanoval celek GLORE, následován byl Dark Tigers. V druhé hře se předvedli hráči ze S3XTASY, kteří se díky vítězství s jedenácti killy zařadili na průběžnou druhou pozici. Třetí hru se do čela prodral tým Cryptova, který využil zaváhání týmů na předních příčkách a získal malý náskok. Finanční odměnu si chtěl odnést i celek SHEESH, který třetí hru vyhrál a přidal se spolu s GLORE, S3XTASY a Orga neni stale  k boji o stupně vítězů.

Závěr série nabídl strhující konec, i přes vítězství GLORE dokázala Cryptova uhrát více bodů, čímž zvýšila náskok na osm bodů. Na třetím místě se s rozestupem dvou bodů od GLORE drželo S3XTASY, o bod méně pak patřil týmu SHEESH. Zbytek startovního pole body ztrácel a bylo tak jasné, že se rozhodne pouze mezi těmito týmy.

V páté hře však naděje GLORE vzala za své, když tým vypadl na šestnácte pozici. Dobře začal tým SHEESH, který rychle nasbíral šest killů, avšak i ten byl krátce po GLORE eliminován. Pouze s dvěma body se loučil celek Cryptova. Šanci tak měli S3XTASY. Šlo o velice divokou hru. Důkazem je to, že ve 21. minutě přežívalo už pouze dvacet hráčů. O demolici startovní listiny se staral zejména tým do środka, kteří se loučili na třetí pozici s patnácti killy.

Ve hře zůstaly jen dva celky a to 19minus a SEXTASY, kteří by se v případě výhry vyhoupli před Cryptovu a celou sérii ovládli. I samotní komentátoři v situaci 3v1 favorizovali celek S3XTASY, avšak v cestě jim stal poslední přeživší z týmu 19minus - jejich kapitán pr1lba (ve hře pod nickem POMALU). S3XTASY trestuhodně zahodili situaci, museli se sklonit před Cryptovou a skončili o dva body na druhé pozici. Výhra tak putuje do tábora ostravské organizace, která pouze upevňuje svůj náskok a již teď můžeme o týmů mluvit jako o prvním postupujícím. 

Tabulka 5. finále
Štítky: MČR, PUBG
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!