Přejít k hlavnímu obsahu

Nezdary, zmatek a dlouhá pauza. Legenda stojí před důležitým rozhodnutím

20. 8. 2022 | 14:10 Counter-Strike 2 Spekulace
Je to jeden z nejzvláštnějších příběhů CS:GO posledních let. Dánský sniper Nicolai „device“ Reedtz přestupoval z Astralis do NIP s velkou slávou. Milionový přestup měl posunout organizaci na další level. Jenže výsledky se nedostavovaly, samotný hráč se na konci roku posadil na lavičku a dal si od esportu pauzu. Dlouhodobou, jak se ukázalo. Co bude dál?
Nicolai "device" Reedtz
Nicolai "device" Reedtz
Zdroj: Stephanie Lindgren/PGL

23. dubna 2021. Den, kdy přišel jeden z nejvíce šokujících transferů v historii Counter-Striku. Dánská legenda a čtyřnásobný vítěz Majoru Nicolai „device“ Reedtz opustil svůj dlouholetý domov Astralis a odešel do NIP.

Čekali se od něj velké věci. Hráč, který je v diskuzi o nejlepšího střelce v historii CS:GO, má přinést velikou kvalitu. Jenže jako tým se NIP nedokázali rozjet k top výkonům. Kromě Flashpointu se severský mančaft nedokázal na turnajích dostat přes semifinále a stagnoval. Světlým okamžikem bylo ovládnuté IEM Fall, díky kterému si NIP zajistili účast na Majoru.

Na něm se Ninjas jen těsně dostali do play-off, kde hned v prvním kole prohráli s budoucími finalisty G2. Následné BLAST Premier: Fall Finals bylo poslední soutěží, v níž se device v dresu NIP představil.

„Moje duševní zdraví dostalo letos zabrat, a to jak z osobních důvodů, tak kvůli tlaku, který s sebou přináší profesionální esport. NIP a moji spoluhráči mi s pochopením umožnili pracovat na mé duševní pohodě do konce roku,“ vyjádřil se 21. prosince 2021 Dán na Twitteru ke spekulacím, které mluvily o jeho konci v NIP.

Je to víc jak půl roku od doby, kdy naposledy device nastoupil k zápasu v barvách NIP. Na Twitteru se svým fanouškům ozval v roce 2022 jedinkrát - 20. ledna. „V současné době pracujeme na bezpečném návratu, ale těšíme se!“

Návrat už ale dost možná nepřijde. Zmatky kolem sestavy NIP pokračují, device nebyl zapsán na soupisku pro ESL Pro League 16 a dál zůstává na lavičce. Podle informací portálu jaxon.gg se už dánský player do aktivní sestavy NIP nevrátí a porozhlíží se po novém týmu. Možnosti mají být dvě - přestup do existujícího týmu nebo složení čerstvé pětice.

Pokud se zprávy potvrdí, skončí jedno z nejzvláštnějších a nejméně povedených angažmá v CS:GO.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).