Přejít k hlavnímu obsahu

Legendy mění sestavu. Dvojnásobný Major šampion se přesouvá do pozadí

22. 8. 2022 | 15:10 Counter-Strike 2 Přestup
Imperial se po nepřesvědčivých týmových výkonech rozhodli poprvé od svého vzniku sáhnout do sestavy. Ze základní pětice mizí Lincoln „fnx“ Lau, který v týmu přebere roli kouče a současně tvůrce obsahu. Na jeho pozici by měl být údajně dosazen bývalý člen celku MIBR Marcelo „chelo“ Cespedes.
Lincoln „fnx“ Lau
Lincoln „fnx“ Lau
Zdroj: PGL Esports

Vznik Imperial byl pro brazilské fanoušky darem z nebes. Své síly totiž po dlouhé době spojili dvojnásobní Major šampioni a miláčci publika Gabriel „FalleN“ Toledo, Fernando „fer“ Alvarenga a Lincoln „fnx“ Lau.

Projekt s názvem Last Dance sice probudil ve fanoušcích silné emoce, avšak experti jim příliš šancí na úspěch nedávali. Tento názor se nakonec ukázal jako pravdivý. Imperial sice postoupili na PGL Antwerp Major, kde dokráčeli až do druhé části, ale mimo něj se jim nepodařilo takřka vůbec nic. Budoucnost tak byla nejistá.

S odpovědí na otázku, jestli s výsledky budou něco dělat, nakonec skutečně přišla. Tým opouští nejstarší člen fnx, jehož individuální výkony byly statisticky jasně nejhorší. Brazilský veterán v týmu překvapivě převezme pozici trenéra po Luisi „⁠peacemaker⁠“ Tadeuovi, a mimo to bude zastávat roli content creatora. Je však otázkou, do jaké míry bude do týmového dění zasahovat, protože doposud nikdy netrénoval.

Koho Imperial na uvolněné místo dosadí, zatím není známo. Za oponou se však šušká, že by se posledním dílem skládanky měl stát Marcelo „chelo“ Cespedes. Toho jsme mohli vidět naposledy v barvách organizace MIBR, se kterými se rozhodl v rámci letní pauzy nadále nepokračovat. Kompletní sestavu Imperial již zanedlouho uvidíme na turnaji ESL Challenger v Melbourne. Oznámení tak bude zřejmě za rohem.

Momentální sestava Imperial vypadá následovně:

 Brazílie Gabirel „FalleN“ Toledo
 Brazílie Fernando „fer“ Alvarenga
 Brazílie Ricardo „boltz“ Prass
 Brazílie Vinicius „VINI“ Figueiredo

 Brazílie Lincoln „fnx“ Lau – trenér, content creator

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.