Přejít k hlavnímu obsahu

Příběh jako z pohádky. Náhodně poskládaný tým se dostal až na kvalifikaci na Major

26. 8. 2022 | 15:20 Counter-Strike 2 Zajímavost
Major cyklus je v plném proudu a s ním i největší strašák všech týmů – otevřené kvalifikace. Své štěstí ve třetím turnaji zkusil i náhodně poskládaná sestava FANTASY, v jehož čele stojí tudsoN. Skrze nemilosrdný pavouk si nakonec evropský mix našel cestu až do uzavřenou části kvalifikace na Major, kde však bude konkurence o poznání vyšší. Dokáže i přesto uspět?
Filip „tudsoN“ Tudev
Filip „tudsoN“ Tudev
Zdroj: PGL Esports

Otevřené kvalifikace na Major a BO1 zápasy jsou postrachem nejen elitních. Letošní cyklus je toho jasným důkazem. Nespočet odehraných zápasů, ve kterých může o vašem osudu rozhodnout jedna jediná chyba. Na konci však pro ty nejlepší z nich čeká odměna v podobě kvalifikace na nejprestižnější turnaj – Major.

Zkusit štěstí ve třetím turnaji se rozhodl i nový evropský mix FANTASY. V jeho čele stojí polský mladík Filip „tudsoN“ Tudev, který kdysi střílel za MAD Lions nebo Anonymo. Tým skládal na poslední chvíli a když mu chyběli hráči, obrátil se na platformu FACEIT. Napsal do chatu ligy FPL Challenger a bylo vystaráno.

Čtyři hodiny před startem a pouze několik minut po výzvě v chatu se tudsoNovi ozval Alexey „Topa“ Topchienko, který byl ve správnou chvíli na správném místě. Pro někdejšího člena NAVI Junior byla tato šance zlatým dolem. Christoph „red“ Hinrichs byl naopak o něco pomalejší, čímž přišel o životní příležitost.

Hráči si nakonec sedli na jedničku, protože dokázali to, o čem jiní jenom sní. Skrze nemilosrdné BO1 zápasy prošli otevřeným sítem a zahrají si hlavní kvalifikaci na slavný Major. Nutno podotknout, že štěstěna byla na jejich straně, jelikož na své cestě nepotkali ty nejobávanější soupeře. To samé se například nedá říct o našich reprezentantech ze SINNERS, kteří se dvakrát ocitli na té možná nejnebezpečnější straně pavouka.

Celek FANTASY zamíří do jedné ze dvou kvalifikačních skupin na Major. Tato fáze již proběhne v offline prostředí, konkurence bude daleko vyšší, a proto to budou mít tudsoN a spol. o poznání těžší. Pokud se to však povede, tak budeme mít na stole další neuvěřitelný příběh, který Counter-Strike napsal. K dokonalosti by poté už jen chybělo, kdyby spolu celý tým vydržel i nadále a upsal se některé ze známých organizací.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.