Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo přežil? Sampi.Tipsport a STYKO stále bojují o účast na Majoru!

27. 8. 2022 | 09:30 Counter-Strike 2 Preview
660 týmů bylo na začátku poslední kvalifikace na EU RMR, první den však mohlo přežít pouze 64 nejlepších. Pavouk vypadal pro leckteré CZ/SK tým opravdu slibně, do sobotní části to ale dotáhl pouze jeden jediný. Sampi.Tipsport mají před sebou těžkou misi, stejně jako Martin „STYKO“ Styk, který se svým mezinárodním týmem rovněž prošel do druhého dne kvalifikace.
Apeks CS:GO tým
Apeks CS:GO tým
Zdroj: Apeksgg

V pátečním třetím kole to všechno začalo. Se šancemi na EU RMR se rozloučili Dark Tigers, o kolo později pak eSuba, Dynamo Eclot a bohužel i SINNERS. Česká jednička tak nenaváže na dvě poslední účasti a nesplní si největší cíl letošního roku. Všechny tři týmy padly těsně proti nepříliš známým oponentům, o to více to mrzí. O kolo později dali kvalifikaci sbohem také ENTERPRISE , jenž nestačili na 777 Esports.

Ve hře však stále zůstává jedno želízko. Sampi.Tipsport vyhráli tři ze svých čtyř pátečních zápasů naprosto jednoznačně, zapotili se pouze proti mixu angina. 16:4 dokázali porazit i tým ZeroShansov, jenž vyřadil FTW, aktuálně 45. nejlepší tým světa. Další známé celky se ale Sampi vyhýbat nebudou. Pokud zvládnou úvodní sobotní duel, tak by posléze měli narazit na HEET, jednoho z nejžhavějších aspirantů na postup. Ten však musí nejprve udolat Pusheens, což jsou přemožitelé TITANS. Tomáš „oskar“ Šťastný je bohužel také venku.

Možná vůbec nejlépe to mají nalajnované to má STYKO. Jeho tým Apeks se nenechal nikým zaskočit a do sobotní části prošel naprosto s klidem. Velké boje pro norskou organizaci začnou až ve druhém dni. V 18:00 totiž vlétnou na novou sestavu GamerLegion. V případě výhry by je od RMR dělily už jen dvě další. Ve své části pavouka přitom mají už jen SAW nebo Anonymo Esports, žádné opravdu hvězdné soupeře vyšší úrovně. K tomu jim ale dopomohlo i vypadnutí Movistar Riders, jenž překvapivě selhali proti Sashi Esport.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.