Přejít k hlavnímu obsahu

Známé tváře i nová jména, ti všichni uzavřeli složení třetího finále MČR série

27. 8. 2022 | 13:20 Hearthstone MČR
Celkem 39 hráčů zkusilo své štěstí v tradiční čtvrteční kvalifikaci. Do finále série se ale mohli probojovat pouze 4 z nich. Kdo doplní finalisty z minulého týdne?
Shrnutí 2. kvalifikace
Shrnutí 2. kvalifikace
Zdroj: PLAYzone

Minulý týden jste si v našem článku shrnujícím první kvalifikaci mohli přečíst o postupu velmi silné čtveřice. Ta se skládá z Jaromíra „Jarla“ Vyskočila, Štěpána „Norwis“ Šimka, Jakuba „Pardub“ Pardubského a Petra „En1gma“ Balcara. Tito hráči už mohli druhou kvalifikaci této série vypustit a sledovat ji zpovzdálí.

Prvního postupujícího budete všichni dobře znát, není jim nikdo jiný než současný lídr MČR klasifikace a reprezentant týmu eSuba, Matyáš „Matty“ Kalužný. Ten na své cesta kvalifikací zavřel dveře do finále Martinu „Vanik“ Vanišovi, Ondřeji „assassin“ Němcovi i účastníkovi Vodafone Midseasonu Ondřeji „supermozek“ Svobodovi. Pro rekordní účast na letošním Vodafone MČR Hearthstone si jde velmi dravě.

Na finále série ale nebude chybět ani jeho týmový kolega. Milan „M1lan“ Šnajdr si v napínavé sérii poradil s Janem „Lyos“ Červeným, s čistým štítem skolil Midseason komentátorského oblíbence Václava „Couchees“ Kubíčka a nakonec těsně vyřadil i hráče druhé desítky MČR bodování Martina „ItsmeMV“ Vrančíka.

Sponzoři Vodafone MČR 2022
Sponzoři Vodafone MČR 2022
: PLAYzone

Třetího semifinalistu čekala strastiplná cesta. Jeho zápas prvního kola proti našemu redaktorovi Vojtěchu „Marimba“ Sýkorovi lámal rekordy, v čistém čase dostal nad hranici 90 minut. V naprosto opačném tempu poté vyřadil Vojtěcha „Crtk“ Dluhoše, tato partie nezabrala ani čtvrthodinu. Potopit dokázal i jeho týmového kolegu Tomáše „Červo“ Černíka a následně i Tomáše „Baron Fousek“ Hřívu. A kdo je tímto tajemným postupujícím? Tvář časů minulých a dnešní člen PLAYzone redakce, Ondřej „Kronos“ Štengl.

Nakonec si ale tým Ravage spravil celkový obrázek, když se postup zadařil méně známé tváři Tomáši „TOMAT“ Janiczekovi. Ten v prvním kole zkušeně vyřadil Filipa „F1lda“ Daniela, ve druhém si poradil s 6. hráčem žebříčku Michalem „Misaks“ Syrovátkem, poté i se zkušeným Michalem „JoŽo“ Jozefkem a ve čtvrtfinále ukončil snahu Lukáše „RenyX“ Novotného, čímž si zasloužil své místo na finále. Podaří se mu na tam pomstít týmové kolegy? Na to se můžete přijít podívat 8. 9. od 18:00 na našem Twitch kanále.

Celkový seznam finalistů
Postpující z první kvalifikacePostupující z druhé kvalifikace
Jaromír „Jarla“ VyskočilMatyáš „Matty“ Kalužný
Jakub „Pardub“ PardubskýMilan „M1lan“ Šnajdr
Petr „En1gma“ BalcarOndřej „Kronos“ Štengl
Štěpán „Norwis“ ŠimekTomáš „TOMAT“ Janiczek
Štítky: hearthstone, MČR
Veleneúspěšný rekreační progamer, jehož splněným snem je psaní článků sám o sobě. Ve volném čase ho najdete zalezlého u dětské karetní hry, na Riftu, nebo bájném ostrově zvaném Catan.