Přejít k hlavnímu obsahu

Francouzská legenda bude poprvé v historii chybět na Majoru. Neuspěl ani žádný CZ/SK tým

27. 8. 2022 | 20:50 Counter-Strike 2 Reportáž
Dnešní den mění historii. Bohužel ale ne v pozitivním slova smyslu. Až na osmnáctém Majoru historie bude poprvé chybět francouzská legenda Richard „shox“ Papillon. Ten v létě přestoupil do týmu Apeks, s nímž bohužel neuspěl. Ve hře už jsou tak poslední dva hráči, kteří se stoprocentní statistikou budou moci po letošním roce chlubit.
Richard "shox" Papillon
Richard "shox" Papillon
Zdroj: Apeks

Shox patří mezi největší pojmy francouzského CS:GO. Mezi elitu patřil už v minulé verzi CS:S a nikdy se nestáhl do pozadí. Celkem se na turnajích nejvyšší kategorie představil v osmi různých dresech, vyjma Titan a G2 Esports má se všemi ostatními jednu jedinou účast. Další chtěl přidat i v barvách Apeks, ale to se mu nepoštěstí. Norská organizace neuspěla ani ve čtvrté kvalifikaci na EU RMR a v Riu de Janeiru bude chybět. Světový šampion ze zimy 2014 (v barvách Team LDLC) letos oslavil 30 let a mnoho šancí už mít nebude.

Pro Apeks je vypadnutí z Major kvalifikace dalším letošním nezdarem. Ovládli sice Tipsport CS:GO Bratislava, mimo to se ale hledají. V létě přišla výměna poloviny kádru, ani to ale ovoce nepřineslo, i když současná sestava spolu nejspíše ještě nějaký měsíc vydrží. Jestli až do dalšího Majoru, to je ve hvězdách. Tým nově vede Martin „STYKO“ Styk, který by se rád vrátil mezi smetánku, což se mu nyní nepodařilo již v pátém drese za poslední čtyři roky. EU RMR tedy bude mít pouze jedno české a jedno slovenské zastoupení.

V posledním kvalifikačním turnaji to daleko dotáhla také sestava Sampi.Tipsport. Nakonec ale skončila ve stejném kole jako Apeks, tedy mezi 32 nejlepšími týmy – tři výhry od postupu. V sobotu večer bohužel Sampi nestačili na xDDDD. Ladislav „GuardiaN“ Kovács jako správný kapitán tým burcoval i svým výkonem na serveru, ani jeho 44 fragů (z toho 27 s AWP) za 42 kol však na výhru nestačilo. Organizace fotbalisty Jakuba Jankta se tak zařadí po boku SINNERS a dalších týmů, které budou čekat měsíce na další příležitost.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.