Přejít k hlavnímu obsahu

Celá světová špička na Maltě! Začíná další Liga mistrů CS:GO

30. 8. 2022 | 17:10 Counter-Strike 2 Preview
Šestnáctá sezóna ESL Pro League je druhým velkým turnajem po letní přestávce. Do dějiště klání, ostrovního státu Malta, se sjede úplná světová špička a bude bojovat o prize pool v přepočtu více než 20 milionu korun. S česko-slovenským komentářem bude turnaj odvysílán na PLAYzone.
ESL Pro League 16
ESL Pro League 16
Zdroj: PLAYzone

Jak silné zastoupení bude největší dlouhodobá soutěž světa mít, potvrzuje fakt, že z první dvacítky chybí pouze OG (#8), 00NATION (#18), 9z (#19) a forZe (#20).

Celkově bude mít turnaj 24 účastníků rozdělených do čtyř skupin, které se budou hrát separátně, tzn. že se turnaj bude hrát už od 31. srpna a skončí až 2. října. V každé skupině bude šest celků hrát každý s každým BO3 zápasy, přičemž vítěz postupuje rovnou do čtvrtfinále, druhý a třetí musí ještě do osmifinále. Zbylá polovina se s turnajem rozloučí.

Skupiny 16. sezóny ESL Pro LEague
Skupiny 16. sezóny ESL Pro LEague
Foto: ESL

Ve skupině A se představí nejlepší tým světa NAVI, kterému budou na záda dýchat NiP a Vitality. Spirit, fnatic a Endpoint to nebudou mít vůbec jednoduché.

Skupina B čítá Major šampiony FaZe a další zavedená jména G2 Esports a BIG. Dále tu jsou Outsiders, kteří mohou solidně zamíchat s postupovými kartami, a MIBR s FTW, kteří však budou plnit roli velkých outsiderů.

Ve skupině C budou bojovat dva nejlepší dánské týmy, Astralis a Heroic, spolu s vítězi minulé sezóny, ENCE. V této skupině je i frozen s MOUZ, kteří zažijí premiéru nové soupisky. Překvapit mohou francouzští HEET, které posílil JACKZ, vylézt z bludiště plných proher pak chtějí Complexity.

V poslední skupině D, po níž 27. září začne play-off, se budou o prvenství ucházet asi dvě nejznámější americká jména - Liquid a Cloud9. Skvělou show budou chtít opět ukázat Movistar Riders, kteří získali bronz z IEM Cologne. Bez šance rozhodně není ani brazilská FURIA, Evil Geniuses s Eternal Fire budou pro postup muset vytasit svoji nejlepší hru.

Zápasy ESL Pro League budete moci sledovat živě na kanále PLAYzone.

ESL Pro League 16
ESL Pro League 16
: PLAYzone
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.