Přejít k hlavnímu obsahu

Premiéra TITANS, SINNERS se Zerem a ambiciózní Dynamo Eclot. Zamíchá kartami i Cryptova?

4. 9. 2022 | 11:00 Counter-Strike 2 Preview
Třetí turnaj letošní MČR sezóny započal skupinou A. Jako první si postup do play-off vybojovali ENTERPRISE, v akci už neuvidíme Sampi.Tipsport. Stejný postup nabídne i nedělní skupina B, kde není favorit tak úplně stoprocentní. SINNERS se budou chtít ukázat s novou posilou, DNE jsou obhájci minulého triumfu, TITANS mají před sebou očekávanou premiéru a Cryptova je dost nebezpečným černým koněm. Dění ve skupině B určitě nechcete vynechat!
Úvodní souboje Tipsport CS:GO Praha
Úvodní souboje Tipsport CS:GO Praha
Zdroj: PLAYzone

Nasazeným týmem z prvního koše jsou SINNERS. Lídr aktuální MČR klasifikace a nejúspěšnější český tým posledních let. Poslední měsíce však pro hříšníky nebyly nejjednodušší, v létě si navíc prošli změnou sestavy. Patrik „Zero“ Žúdel byl v rámci možností ideálním doplňkem do týmu, už nyní jim ale utekl největší cíl druhé poloviny sezóny. Právě skrze absenci na EU RMR budou nyní mít motivaci ukázat všude jinde, že jim nedělá problém navázat na úspěšná období. Triumf na Tipsport CS:GO Praha by byl tou nejlepší možnou reakcí, současně ale hříšníky může případný neúspěch ze všech účastníků bolet nejvíce.

V prvním kole skupiny se SINNERS postaví týmu, u kterého by většina očekávala jednoznačný průběh, ale Cryptova se v uzavřené kvalifikaci ukázala v parádním světle. Na papíře možná jde o nejméně zvučné jméno startovní listiny, herně to tak ale vůbec být nemusí. Na hlavní turnaj se ostravský celek probojoval z otevřené kvalifikaci, v té uzavřené dokázal skolit eSubu i Sampi.Tipsport. Herní projev sestavy, která v létě přivítala dvě nové tváře, vypadal opravdu strojově a může jít o nenápadného outsidera skupiny. Dalo by se říci, že Cryptova už má nyní splněno a s o to čistější hlavou budou hráči vstupovat do turnaje.

Vítěz skupiny B podle Tipsportu
 Evropa TITANS2.05
 Česká republika SINNERS2.50
 Česká republika Dynamo Eclot6.50
 Česká republika Cryptova10.00

Kdybychom měli vycházet dle nasazených košů, tak druhým největším kandidátem na postup by měla být smečka Dynamo Eclot. Pardubická organizace je šampionem Tipsport CS:GO Online, vedle toho se pravidelně ukazuje i za hranicemi. Ze všech účastníků turnaje spolu její sestava hraje suverénně nejdéle, souhra a týmová chemie by tak měly být na vysoké úrovni. DNE právě na tomhle turnaji mohou potvrdit své kvality, o čemž (jako u mnoha jiných celků) rozhodne už jen to, jestli postoupí do play-off. Ostře sledovaným hráčem DNE bude Martin „Dytor“ Handl, který po herní stránce prožívá úžasnou sezónu.

To nejočekávanější na závěr. Na Tipsport CS:GO Praha si svoji premiéru zažije organizace TITANS. Doposud se hráči společně ukázali jen v různých kvalifikacích, tohle bude trochu jiná káva – nasazeni byli až ze třetího koše, a tak pro ně bude již skupinová fáze určitým testem. Jejich výkony jsou zatím jednou velkou neznámou, skupinou mohou prosvištět, ale stejně tak jim například experti na postup tolik nevěří. Pro české fanoušky je účast Titánů speciální hlavně díky tomu, že by se v Praze mohla ukázat česká legenda a miláček publika Tomáš „oskar“ Šťastný. Ukázat se však bude chtít i zbytek týmu, který má co dokazovat.

Harmonogram nedělního dne:

  • 14:30 –  Česká republika Dynamo Eclot vs.  Evropa TITANS (BO1)
  • ~16:00 –  Česká republika SINNERS vs.  Česká republika Cryptova (BO1)
  • ~17:30 – zápas poražených z úvodních duelů (BO3)
  • ~20:30 – zápas vítězů úvodních duelů (BO3)
Sestavy týmů ve skupině B
SINNERSDynamo EclotTITANSCryptova
 Česká republika beastik
 Česká republika ZEDKO
 Česká republika SHOCK
 Česká republika forsyy
 Slovensko Zero
 Česká republika Tomkeejs
 Česká republika K1-FiDa
 Česká republika nbqq
 Česká republika capseN
 Česká republika Valencio
 Česká republika Dytor
 Slovensko Dzejky
 Finsko suNny
 Česká republika oskar
 Dánsko MSL
 Rakousko supra
 Dánsko Nodios
 Ukrajina lmbt
 Slovensko MAXX
 Slovensko zyored
 Česká republika Kinzo
 Česká republika PR
 Česká republika beryP
 Česká republika replay
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.