Přejít k hlavnímu obsahu

SOUHRN: SINNERS postupují, Cryptova po prohře s Dynamem Eclot končí

5. 9. 2022 | 00:25 Counter-Strike 2 Live coverage
Druhý den Tipsport CS:GO Praha přinesl parádní zápasy. Viděli jsme zápasy s jednoznačným průběhem i přetahovanou o každý bod a mapu. Jako první ze skupiny B postupují SINNERS, kteří ve zápase vítězů přehráli TITANS 2:1. S Tipsport CS:GO Praha se naopak loučí Cryptova.
Skupina B
Skupina B
Zdroj: PLAYzone

SINNERS - TITANS 2:1 (10:16, 16:9, 16:1)

Mapy: Nuke, Inferno, Overpass

Tomáš „oskar“ Šťastný proti svému bývalému zaměstnavateli SINNERS. Takový byl příběh zápasu o postu ve skupině B Tipsport CS:GO Praha.

Lépě vstoupil do série právě mezinárodní celek s českým sniperem. Ani výborný výkon Jindřicha „ZEDKO“ Chyby, jenž vládl s 27 killy individuálním statistikám na serveru, nestačil SINNERS k tomu, aby soupeře potrápili.

Na Infernu už to byla jiná písnička. SINNERS položili hned na začátku mapy pevné základy pro následné vítězství, během kterého znovu zářil ZEDKO.

Overpass byla ze strany dlouhodobé česko-slovenské jedničky totální dominance. Po vyhraném pistolkovém kole prohráli TITANS dalších šestnáct kol v řadě. Luxusní výkon SINNERS tým poslal do semifinále před fanoušky ve Vodafone PLAYzone Areně.

Dynamo Eclot - Cryptova 2:1 (9:16, 16:4, 16:10)

Mapy: Mirage, Dust2, Inferno

Jen málokdo by před začátkem Tipsport CS:GO Praha tipoval, že Dynamo Eclot bude hned v prvním dni skupiny B bojovat o přežití na turnaji. Ale po nepovedeném utkání s TITANS se pardubická organizace ocitla ve špílu proti Cryptově.

Netrvalo dlouho a DNE bylo jedinou mapu od vypadnutí. Především perfektní druhá polovina Cryptovy rozhodla o tom, že na Miragi vládli zástupci ostravského mančaftu.

Obraz hry se na Dustu rychle změnil. Dynamo Eclot drtilo protivníka. Martin „dytor“ Handl atakoval pověstnou třicítku, dařilo se i Vítu „nbqq“ Pohlotovi. Nebylo o čem, 1:1, vyrovnáno.

Rozhodovalo Inferno. Dlouho se hrálo vyrovnaně, bodový rozdíl se nikterak neprohluboval. Až na konci zápasu ukázalo také Dynamo Eclot, že dokáže načasovat formu ideálně na konec mapy. Sedm kol v řadě obrátilo vývoj ve prospěch DNE, kteří si tak v pondělí zahrají o postup.

Cryptova - SINNERS 5:16

Mapa: Overpass

Druhý zápas ovládl bez větších problémů favorit z Liberce. Cryptova ze začátku zápasu držela se SINNERS krok, vyrovnaný vývoj utkání však dlouho nevydržel.

David „forsyy“ Bílý a Sebastian „beastik“ Daňo rozjeli parádní show. Sniper dosáhl na 27 killů, zkušený lídr pak na číslo 25. Hráči ostravské organizace se nedokázali vyrovnat individuální i týmové síle SINNERS. Zápas skončil debaklem 16:5.

Dynamo Eclot - TITANS 12:16

Mapa: Mirage

Comeback Tomáše „oskar“ Šťastného na česko-slovenské turnaje začal úspěšně. Velezkušený sniper s týmem TITANS nastoupil v prvním zápase skupiny B proti silnému Dynamu Eclot.

Mnozí fanoušci i experti věřili spíše pardubické organizaci. Ta vkročila do utkání perfektně, v prvních kolech nedala soupeři šanci a dostávala se do trháku. Jenže TITANS se po pomalém startu rychle dostali zpět do zápasu a postupně převzali otěže.

Druhá polovina, během které útočili oskar a spol. na obranu Dynama Eclot, dopadla lépe ve prospěch TITANS. Hráči DNE se jen marně snažili obracet nevýhodné situace ze začátků kol a padají do zápasu o přežití.

Sobotní skupina A ukázala, že i největší favorit může zakopnout. O to lépe, že nedělní skupina B je na papíře vyrovnanější a názory o nejžhavějších aspirantech na výhru se liší. TITANS jsme zatím nemohli vidět nikde mimo otevřené kvalifikace, SINNERS se Zerem jsou zatím mírnou neznámou a Dynamo Eclot bude hladové po obhájení prvenství. Překvapit však bude chtít v uzavřené kvalifikaci parádně hrající Cryptova.

Detailnější rozbor účastníků skupiny B jsme rozebrali v preview. Podívat se můžeme i na kurzy Tipsportu, které jsou mírně překvapivé. Favorizují totiž TITANS (2.15), ačkoliv kurz jde postupně nahoru, zatímco u SINNERS (2.37) dolů. Zajímavou příležitost ukrývá Dynamo Eclot (6.50), zatímco Cryptova je pasována do role jasného outsidera (2.60). V průběhu turnaje si však můžete vsadit i na jednotlivé zápasy, a to i živě.

Harmonogram neděle 4. září
14:30 Česká republika Dynamo Eclot12:16 Evropa TITANSBO1Detail
16:00 Česká republika SINNERS16:5 Slovensko CryptovaBO1Detail
17:30 Česká republika Dynamo Eclot2:1 Slovensko CryptovaBO3Detail
20:30 Evropa TITANS1:2 Česká republika SINNERSBO3Detail
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.