Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vypadá největší funkční klávesnice na světě? Podívejte se!

11. 9. 2022 | 16:34 Lifestyle
Hraní na klasické klávesnici s myší či herní konzoli u hráčů se šikovnýma rukama a tvůrčím duchem už dávno odzvonilo. Jakou novinku nyní obdivuje herní svět?
Jak vypadá největší funkční klávesnice na světě? Podívejte se!
Jak vypadá největší funkční klávesnice na světě? Podívejte se!
Zdroj: Trustedreviews

Šikovných a nápaditých kutilů najdete (nejen) mezi hráči spoustu, stejně tak jejich výtvorů. Ať už se jedná o herní ovladač z bagety, konzoli na jaderný pohon nebo třeba funkční počítač z toalety. YouTube kanál RKade, jenž je o „gamingu, jak jste ho nikdy neviděli“, předvedl další úctyhodný kousek, jímž je tvorba obří funkční klávesnice. Ta si právem zaslouží titul největší funkční klávesnice na světě. Do Guinessovy knihy rekordů se možná nezapsala, ale to nevadí. Na délku měří úctyhodných 16 stop, tedy 4,88 metru. 

Výtvor byl představen ve videu níže, v němž můžete vidět zrychlený proces tvorby. RKade využili klávesnici k tomu, aby si zahráli „psací“ hru. Ten, kdo má nejnižší skóre, musí za trest napsat „Nikdy se tě nevzdám“ (v originále Never Gonna Give You Up). Něco se dá napsat snadno za použití chytrých klávesových zkratek, pokud jsou však klávesy od sebe několik stop, člověk se u toho pořádně zapotí.

Dvojice tvůrců se bohužel nedostala do Guinnessovy knihy rekordů, a to proto, že jejich klávesnice není založená na nějaké, která již existuje. To nikterak neubírá na tom, jak působivé celé dílo je.

Rozhodně se však nejedná o první známý pokud o tvorbu obří klávesnice. Společnost Razer donesla na CES 2018 klávesnici desetkrát větší, než je obvyklé. Oproti té dnešní je však stále maličká. Benotová klávesnice od ruského umělce Anatolije Vjatkina s názvem „Keyboard Monument“ je možná větší (50 stop na šířku a 13 stop na výšku), ale není funkční. Nachází se v Jekatěrinburgu od roku 2005.

Zdroj: pcgamer.com
Štítky: periferie, rekord