Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq favoritem, eSuba jako hlavní vyzyvatel. Jak vidí komentátoři Samsung Midseason?

10. 9. 2022 | 08:55 Wild Rift Preview
První vrchol Samsung MČR Wild Rift začíná. Sedmička nejlepších týmů z dosavadního průběhu sezóny se na Midseason utká o první dvě místa na finále MČR, vítěz jako bonus získá finanční odměnu ve výši 10 000 Kč. Koho během víkendového turnaje sledovat? „Finále bude mezi Entropiqem a eSubou,“ shodli se experti Filip „Fortanu“ Růžička a Michal „seddsy“ Myška.
Predikce komentátorů
Predikce komentátorů
Zdroj: PLAYzone

Trofej do Entropiq

Očekávání jsou jasná a vzhledem k výsledkům prvních dvou finále turnajových sérií dávají smysl. Entropiq vedou pořadí Samsung MČR Wild Rift a ještě nepoznali přemožitele. „Zatím nepředvedli moc slabin v oficiálních zápasech a neprohráli jedinou mapu,“ poukazuje seddsy na fazónu EIQ.

Jen málokdo připouští, že by snad Entropiq neměli zvítězit. „Entropiq míří jasně za titul a je týmem to beat. Byl bych překvapen, kdyby jim to tu nevyšlo,“ přiklání se k triumfu hráčů v černé a zelené Fortanu. Výhodou pro EIQ by mohly být také zkušenosti. „Nebojím se o jejich pohodu na LAN eventu kvůli zkušenostem samotných hráčů, ať už to je Cekutka se svou dlouhou kariérou, nebo trojice Ryuh, Patres, Elegy, která zažila premiéru na stage v minulé sezóně MČR,“ má jasno Michal Myška.

Kdo bude ve finále? 

Podobně silnou pozici jako Entropiq má na domácí scéně eSuba. „Modrá krev“ se postupně ukazuje jako hlavní konkurent dosavadního vládce. Stále však čeká alespoň na částečný úspěch proti Entropiqu.

„Očekávám, že finále bude mezi Entropiqem a eSubou,“ říká Fortanu. Stejné finálové složení predikuje také seddsy. „Podle mého se dočkáme duelu dvou předních domácích týmů, tedy Entropiqu a eSuby. Esuba bude po bootcampu a pokud nastoupí v dobré formě, tak by mohli předvést i zajímavý výkon. Uvidíme, jestli to bude stačit i proti týmu Entropiq,“ přemýšlí Myška.

Překvapení outsiderů                                

Seddsy vidí jako potenciálního kata favoritů GLORE. „Dle soupisek mohou dost překvapit. Mají hráče, co pamatují i minulé MČR (Nea, KingK) a budou se moci opřít o jejich zkušenosti,“ upozorňuje zkušený komentátor na mančaft, který prošel na Samsung Midseason skrze otevřenou kvalifikaci.

Kdo další upoutal pozornost? „Jsou tu celky jako NotEvenChall s Gnarmutem a Poplem, což jsou poměrně nadějní hráči.“ poukazuje seddsy na dalšího z kvalifikantů. „Vše bude záležet na mindsetu a přípravě, se kterou přijedou do Areny.“ 

Samsung Midseason začíná v sobotu 10. září od 11:00. Celá akce se odehraje ve Vodafone PLAYzone Areně, diváci mohou sledovat turnaj přímo v místě dění či na streamu PLAYzone

Partneři Samsung MČR Wild Rift
Partneři Samsung MČR Wild Rift
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).