Přejít k hlavnímu obsahu

Dopravní komplikace nezabrzdily G2. Ti přejeli svoji skupinu v EPL

12. 9. 2022 | 19:20 Counter-Strike 2 Reportáž
Skupina B v ESL Pro League je u konce. G2 ji vyhráli bez ztráty jediné mapy, BIG po změně v sestavě zaostává za ostatními a Outsiders příjemně překvapili postupem ze skupiny. Jak si vedly světové jedničky FaZe?
G2 na EPL 16
G2 na EPL 16
Zdroj: ESL/Adela Sznajder (s povolením)

Druhá skupina ESL Pro League S16 skrývala jedno velké překvapení jménem G2. Celku se podařilo projet skupinou bez větších problémů, které si vybral před začátkem samotného turnaje. Hravě si poradil i se světovou jedničkou FaZe, kterou nakonec porazil 2:0. Hlavní hvězdou sledovaného zápasu byl bez pochyb sedmnáctiletý střelec Ilya „m0NESY“ Osipov. Ten ve dvou mapách nasbíral 51 killů a 28 smrtí, za ním byl až Håvard „rain“ Nygaard, který měl o 11 zabití méně.

Výkony G2 se podepsaly i na statistikách. V top pětce hráčů skupiny B se na první příčce umístil  Nikola „NiKo“ Kovač s ratingem 1.29, v těsném závěsu za ním byl na druhém místě již zmiňovaný Ilya „m0NESY“ Osipov s ratingem 1.28. Čtvrtý skončil Nemanjovi „huNter-“ Kovačovi, který si vystřílel rating 1.18. Svými výkony překvapil i ruský hráč hrající za Outsiders Evgeny „Fl1t“ Nebedev, který získal místo třetí díky ratingu 1.21.

Největší problém měli hráči G2 s týmem BIG, který po výměně Tiziana „tiziaN“ Feldbuscha za Nilse „k1to“ Gruhneho nepostoupil ani ze skupiny.

Co se nepovedlo BIG, to se podařilo Outsiders. Ti společně s týmy G2 a FaZe vzali třetí postupový slot. Štěstí neměli ani MIBR, jenž sice sebrali jednu mapu týmům FaZe a BIG a porazili FTW, k postupu to ale nestačilo. Nejhůře dopadli portugalští hráči z již zmíněného FTW s jedinou získanou mapou.

Ve středu začíná skupina C, ve které bude o postup s týmem MOUZ bojovat slovenský hráč David „frozen“ Čerňanský. Přímé přenosy budete moci  sledovat na našem Twitch kanále PLAYzoneCZ.

Výsledná tabulka
 Evropa G25-0
 Evropa FaZe4-1
 Rusko Outsiders3-2
 Německo BIG2-3
 Brazílie MIBR1-4
 Portugalsko FTW0-5
ESL Pro League 16
ESL Pro League 16
: PLAYzone