Přejít k hlavnímu obsahu

Pouhých 33 minut. Tak rychle byl streamerce zrušen ban na Twitchi

18. 9. 2022 | 07:58 Kauza
Jedné z velmi známých streamerek 39Daph byl 15. září udělen zákaz streamování na platformě Twitch. To by ještě nebylo nic neobvyklého, kdyby jí zákaz nebyl zrušen v rekordním čase, po 33 minutách. Fanoušci byli zmateni na podobné úrovni jako streamerka sama.
Zrušení zákazu do 33 minut
Zrušení zákazu do 33 minut
Zdroj: Instagram.com

Již od roku 2017 je 39Daph jednou z nejpopulárnějších streamerek na platformě Twitch, která se zaměřuje především na hry sekce „chill“. Na svém streamu má průměrně 5 500 diváků a dohromady má více než jeden milion sledujících. 

15. září však byla na platformě zakázána, aniž by věděla proč. Přesně po 33 minutách byl ale její ban zrušen. Jednalo se o její premiérový Twitch prohřešek. Po zapnutí streamu tedy zprávu: „Tento kanál je dočasně nedostupný kvůli porušení pokynů pro komunitu Twitche nebo podmínek služeb“ viděla úplně poprvé.

Zakázaný profil
Zakázaný profil
Foto: Twitch.tv

Zákaz trval celých 33 minut a řadí se tak mezi jeden z nejrychleji zrušených. Po jeho odebrání se do chatu připojila spousta fanoušků a začali oslavovat streamerčin návrat. V té době ještě nebylo jasné, proč vlastně byla na platformě zakázána.

Co se rekordů týče, v nedávné době jsme zaznamenali také nejrychleji udělený zákaz na platformě YouTube a to streamerem Ludwig, kterému to trvalo pouhých 90 sekund.

O pár hodin později Daph odhalila nejpravděpodobnější možnost jejího zákazu. Nejspíše byl prý způsoben tím, že její kanál byl masivně nahlašován kvůli zobrazení sexuálně explicitního obsahu. Jelikož ale byla hra povolená samotným Twitchem, zákaz byl téměř ihned zrušen.

Zákaz jsem dostala pravděpodobně kvůli hromadnému nahlášení klipu ze sexuální scény ze hry Immortality. Svoji chybu si uvědomili a zákaz mi ihned odebrali, protože hra je na Twitchi povolená,“ napsala na svém oficiálním Twitteru.

V minulosti jsme se již mnohokrát setkali se zákazy, které byly uděleny buďto omylem, nebo z nevysvětlitelného důvodu. Nejznámějším je samozřejmě konflikt mezi Twitchem a Dr.Disrespectem.

Zdroj: Dexerto.com