Přejít k hlavnímu obsahu

Podtrženo, sečteno. Díky bodům uvidíme na Vodafone MČR těchto 10 borců

24. 9. 2022 | 21:00 Hearthstone MČR
Bodovaná část letošní sezóny je definitivně za námi. Je tedy čas ukázat, kdo si svou vstupenku na Vodafone MČR vysloužil díky konzistentnímu hraní v průběhu celé sezóny.
Podtrženo, sečteno. Díky bodům uvidíme na Vodafone MČR těchto 10 borců
Podtrženo, sečteno. Díky bodům uvidíme na Vodafone MČR těchto 10 borců
Zdroj: esport.cz

První postupující hráče na Vodafone MČR, Benjamina „Benko“ Moravce a Dominika „Eichii“ Eichenbergera, známe již z turnaje Midseason, ty tedy v našem dnešním seznamu neuvidíme, ale už se nemůžeme dočkat až je uvidíme po několika měsících mimo scénu zabojovat o příčky nejvyšší.

Osm kvalifikací, čtyři finále, jeden Midseason. Jestli nám něco tato sezóna ukázala, tak to, že sázka na jeden „highroll“ by nebyla dobrou volbou. Postupující prakticky všichni dokazují, že vyhrává jedině konzistence napříč celým spektrem. Za čímž stojí i fakt, že žádný z postupujících nesbíral body na poslední chvíli a všechny jsme mohli vidět hrát už na turnaji Midseason s pouhou šestnáctkou pozvaných hráčů už v polovině sezóny. A o koho tedy vlastně jde?

10 postupujících na Vodafone MČR
HráčPočet bodů
Jaromír "Jarla" Vyskočil950
Štěpán "Norwis" Šimek840
Vojtěch "Crtk" Dluhoš640
Matyáš "Matty" Kalužný610
Lukáš "Rjú" Vícen610
Václav "Couchees" Kubíček600
Jakub "Pardub" Pardubský570
Michal "Misaks" Syrovátko570
David "davidek" Lorenc550
Tomáš "Baron Fousek" Hříva540

 

Samotný vrchol nemůže prakticky nikoho překvapit. Jarla s Norwisem se o první místo na způsob animáku Auta (2006) přetahovali prakticky od doby, kdy tehdy vedoucí hráč Eichii uspěl na Midseasonu a z bodování vypadl. Oba dva zároveň sdílí účast na hned 3 ze 4 finále jednotlivých sérií a to ještě většinou se zakončením na bedně. Zda jim vítězná vlna vydrží až na offline akci, to teprve uvidíme.

Následuje čtveřice hráčů, které se podařilo dostat nad hranici solidních 600 bodů.  Crtk, Matty, Rjú a Couchees. Ačkoliv se ve všech případech nemusí jednat o známá jména, tak nám tuto sezónu všichni dokázali, že letos hraní myslí opravdu vážně. Kromě nešťastného 3. finále jsme vždy alespoň jednoho z nich mohli vidět na pravidelném livestreamu a rozhodně si nevybudovali špatnou pověst.

Poslední 4 postupující jsou Pardub, Misaks, davidek a Baron Fousek. Hráči, kteří si po bodovém základu získaném na Midseasonu svou pozvánku na MČR skutečně pojistili až ve druhé polovině sezóny. V některých případech se může dokonce zdát, že první polovinu spíše podcenili, ale na to se historie neptá. Důležité je, že jsou právě teď rozjetí a připraveni porazit svou konkurenci na samotném Vodafone MČR.

Těsně za postupující desítkou zůstali poté hráči jako Supermozek, DragonaR, M1lan a mnoho dalších. Ti ovšem nemusejí zoufat, jelikož své štěstí mohou stále zkusit na turnaji Last Call, který nabídne pozvánku na Vodafone MČR hned čtveřici dalších hráčů. Nezapomeňte, že turnaji Last Call předchází i otevřená kvalifikace, které se může zúčastnit naprosto kdokoliv.

Dobří sponzoři Vodafone MČR
Dobří sponzoři Vodafone MČR
: PLAYzone
Štítky: hearthstone, MČR
Veleneúspěšný rekreační progamer, jehož splněným snem je psaní článků sám o sobě. Ve volném čase ho najdete zalezlého u dětské karetní hry, na Riftu, nebo bájném ostrově zvaném Catan.