Přejít k hlavnímu obsahu

Sampi se s novým sniperem zatím nedaří, v EPL mají dvě prohry

26. 9. 2022 | 14:50 Counter-Strike 2 Reportáž
Po letní přestávce roztočila evropská scéna opět svá kola. Čím více se koná turnajů, tím širší společnosti do nich má šanci nakouknout a porvat se o svoji šanci na výsluní. Jednou takovou příležitostí je EU Pro League o 500 tisíc korun – pozor, neplést si ji se slavnou ESL Pro League.
Jan „HONES“ Urválek
Jan „HONES“ Urválek
Zdroj: Sampi.Tipsport (s povolením)

Mezi šestnácti účastníky EPL najdeme celou řadu týmů, jež se nachází či dobře znají, jaké je to být v nejlepší světové stovce. Jedním z nich je i eSuba, vedle níž obdrželi pozvánku také Sampi.Tipsport a Cryptova.

Čistý štít má aktuálně pouze modrá krev. Dominik „blogg1s“ Janita a spol. se o víkendu postavili ex-SKADE, nejvýše postavenému účastníkovi dle HLTV žebříčku, se kterým si poradili 16:13 a 16:9. Při chuti byl především Martin „Pechyn“ Pechoušek. O postup se v dalších dnech utkají s Ambush a OneTap Gaming.

Cryptova už má odehrané dva zápasy, bilanci vyrovnanou. V úvodním kole nestačila na ALTERNATE aTTaX, následně však zdolala BLINK. O co nejlepší umístění ve skupině se ve středu utká s Nemigou.

Nejvíce sledované je počínání Sampi.Tipsport. Sestava milionových kluků se minulý týden rozloučila s Ladislavem „GuardiaN“ Kovácsem, jehož v sestavě po přeházení rolí nahradil Lukáš „Habyzz“ Doležal.

Sampi s novou posilou prohráli 1:2 nad Lilmix a Budapest Five, mladý hráč z akademie NEXT se zatím hledal. Na šesti mapách ani jednou nedosáhl pozitivního skóre, stále však má čas se adaptovat na vyšší level.

Od vrcholu sezóny nás dělí pět týdnů, organizace Jakuba Jankta nechce na finále Tipsport MČR CS:GO zklamat jako naposledy v Praze. Hvězdný mančaft ještě určitě ukáže, proč sáhl právě po 18letém Habyzzovi.

European Pro League
European Pro League
Foto: Liquipedia
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.