Přejít k hlavnímu obsahu

Kvůli botům Twitch omezuje některé internetové prohlížeče

3. 10. 2022 | 07:00 Lifestyle
Streamovací platforma Twitch je ve válce. Proti vytváření botů bojuje omezováním prohlížečů, na kterých si lze pustit Twitch. Situace by prý neměla trvat věčně.
Twitch bojuje proti vytvářením botů
Twitch bojuje proti vytvářením botů
Zdroj: Twitter.com

Uměle vytvoření boti byli na platformě Twitch vždy velkým problémem. Roboti jsou vytvořeni většinou k umělému podpoření kanálu nebo bombardování chatu streamerů. 

Před pár dny bylo dokonce vytvořeno na 4 miliony takovýchto botů za méně než jeden den. Twitch pracoval za oponou, aby mohl zjistit, jak se boti za tak krátkou dobu dokážou vyrojit.

Jelikož existuje spousta prohlížečů, Twitch se rozhodl omezit přístup některým méně používaným na jejich platformu. Mělo by se jednat například o Operu nebo prohlížeč Firefox. K tomuto kroku se uchýlili proto, že je pro ně obtížné hlídat tolik alternativ, které se do každého prohlížeče dají přidat.

Ve Twitter příspěvku výše je potvrzeno, že problémy s přihlášením některých uživatelů opravdu nejsou spojeny s blokátory reklam, jak si mnozí mysleli. Zároveň Verrilli odhalil také to, že lidé vytváří plno skupin s boty ke škodlivým účelům vůči některým tvůrcům obsahu.

Pro mnoho lidí bude omezení některých z prohlížečů nepohodlné, ale Twitch tento zásah obhajuje tím, že dělá nezbytně nutné kroky k zajištění pohodlí pro tvůrce. Ty ale zároveň zvedá ze židle velmi nelichotivou úpravou podmínek, na které si platforma pořádně namastí kapsy. 

Dále Verrilli potvrzuje to, že omezení nebude trvat věčně. Twitch momentálně pracuje na zprovoznění všech dříve podporovaných prohlížečů, a to co nejdříve.

Zdroj: Dexerto.com
Štítky: Twitch, bot