Přejít k hlavnímu obsahu

Přichází změny pro elitu, v roce 2023 Twitch změní rozdělování příjmů pro nejúspěšnější

2. 10. 2022 | 19:24 Lifestyle
Jeden z největších tvůrců na Twitchi, Felix „xQc“ Lengyel, si posvítil na Twitch. Odhadl částku, kterou společnost vydělá při novém rozdělení příjmů pro největší tvůrce na platformě. Držte si klobouky.
Nové pravidla na Twitchi
Nové pravidla na Twitchi
Zdroj: Twitch.tv

Nejlepší tvůrce na platformě Twitch zasáhne v následujícím roce obrovská rána. Twitch se totiž chystá zavést změny příjmů.

Již delší dobu mají nejlepší tvůrci na Twitchi lepší rozdělení z předplatných a to 70/30. Typické rozdělení je potom 50/50. V následujícím roce se má tento systém upravit následovně:

  • Prvních 100 000 dolarů systémem 70/30
  • Veškeré následující příjmy systémem 50/50

Streameři tak přijdou o značnou část svých příjmů a Twitch naopak dost vydělá. Hvězda Twitche xQc vypočítala, kolik si asi Twitch při novém rozdělení vydělá.

Před vytvořením klipu xQc požádal o seznam nejvíce oblíbených streamerů na platfromě, poté otevřel kalkulačku a šel počítat. Po několika výpočtech, kde zhruba odhadl, kolik si vydělávají nejlepší tvůrci, došel k částce 86 milionů dolarů. Tuto částku by si měl Twitch navíc vydělat při novém rozdělení příjmů.

Dobře, matematika je mimo, ale není to tak špatné. Podle mě je výpočet, který jsem právě udělal, docela slušně přesný. Není to fantastické, ale není to ani špatné,“ řekl ve výše připnutém klipu xQc.

Jediné, v co fanoušci doufají, je použití těchto vydělaných peněz platformou na její zlepšení. Problémů totiž řeší víc než dost. Nedávno například fanouškům Ninji neoprávněně strhl poplatek za předplatné, přestože streamer už na platformě nevystupuje a některé kroky Twitche se nelíbí ani jeho zaměstnancům. Ti ze společnosti hromadně odcházejí. Po změnách volají i samotní tvůrci včetně Pokimane, té se nelíbí, jak je to na Twitchi s hazardem. Jedno ale Twitchi upřít nelze, výdělek pro ty, kteří umí diváky zaujmout. Streamer Mizkif odhadl své měsíční výdělky na této platformě na 2,5 milionu korun.

Zdroj: Dexerto.com
Štítky: xQc