Přejít k hlavnímu obsahu

Elyoya a čtyři boti. Inspired po historické výhře nešetřil soupeře

6. 10. 2022 | 20:04 League of Legends Zajímavost
Trashtalking je v kompetitivním esportu denní chléb, dvakrát větší porce si krájí regiony NA a EU. Kočkování mezi americkými a evropskými profíky, včetně samotných fanoušků, se táhne napříč všemi tituly, LoL není výjimkou. Inspired je mezi těmi, kteří se rozhodně nestydí.
EG Inspired
EG Inspired
Zdroj: Riot Games

Inspiredův rozhovor po zápase po vyřazení MAD Lions na světovém šampionátu 2022 nebyl výjimkou. Zápas mezi EG a MAD ve skupinové fázi mistrovství světa byl pro mnohé údajně předem rozhodnutým. Pouze 15,1 % fanoušků předpovídalo vítězství amerického mančaftu ve svých Worlds Pick-ems.

Jenže v první  BO5 sérii mezi EU a NA za poslední čtyři roky to byli Evil Geniuses, kdo se radoval z vítězství. Tento historický okamžik ze navíc zapisuje jako první vítězství v dějinách, kdy mezi těmito regiony vyhrála právě americký sestava. A ve svém rozhovoru po zápase měl Inspired hodně co říct svému soupeři. Prohlásil, že každý hráč v týmu kromě Elyoyi hrál „jako bot“.

Inspired má s MAD Lions bohatou historii, která sahá až k jeho počátkům v barvách Rogue. V rozhovoru po zápase vysvětlil, že stále chová zášť vůči páru jungle/support španělské organizace, který mu během jeho působení v Evropě odepřel několik pokusů o zisk titulu LEC. Ale i přes to Elyoyovi přiznal, že k junglerovi MAD Lions choval velký respekt.

„Myslel jsem, že bude hrát velmi dobře,“ vysvětlil. „Byl hlavním tahounem týmu, ale myslím, že dnes musel hrát se čtyřmi boty.“ Urážka byla namířena proti lanerům MAD, kteří zůstali výrazně za očekáváním a evropský tým tak utržil porážku 3:0. Je to podruhé, co se MAD Lions nepodařilo dostat z Play-Ins.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.