Přejít k hlavnímu obsahu

Postoupil na šampionát, ale nedožil se ho. Kouč úspěšného týmu zemřel

12. 10. 2022 | 12:33 PUBG: Battlegrounds Lifestyle
Světovou PUBG scénu zasáhla bolestivá zpráva. O víkendu zemřel trenér týmu, který to po sérii úspěšných turnajů dotáhl až na světový šampionát. Toho se už ale Netiwit Necha nezúčastní.
Netiwit „NAEZABOY“ Necha
Netiwit „NAEZABOY“ Necha
Zdroj: Theerathon Five

PUBG Global Championship nabídne vyvrcholení letošního roku. Ne každý postupující tým je však plný radosti, na jihovýchodě Asie se smutní. Dva týdny po historickém postupu totiž zemřel trenér thajského týmu Theerathon Five. Zdrcující zprávu přednesla veřejnosti sama organizace v neděli 9. října.

Netiwit „NAEZABOY“ Necha prorazil na scéně jako hráč, ale velké úspěchy začal sbírat až letos v roli trenéra. Připojil se totiž k týmu s nejvyššími ambicemi. Theerathon Five dominovali Thajsku a stali se i vicemistry celého regionu Asie-Pacifik. Po 4. místě na PCS 7 si tým vysloužil postup na světový šampionát.

PGC 2022 už se ale thajský tým bohužel nezúčastní v plném složení. Příčina úmrtí mladého trenéra je neznámá, nebo tedy alespoň nebyla oznámena veřejnosti. Organizace však ve stejném prohlášení uvedla, že bude na šampionátu bojovat za zesnulého kouče a jeho podíl prize money věnuje jeho rodině.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.