Přejít k hlavnímu obsahu

Vodafone MČR Hearthstone zná první odpadlíky i postupující

15. 10. 2022 | 14:30 Hearthstone Live coverage
Neuvěřitelné se stává možným. Už dnes se šestnáctka kvalifikovaných karetních mágů vydá do soubojů na dvoudenním turnaji. Na jeho konci pak v neděli korunujeme nového krále česko-slovenské scény. K tomu ale vede dlouhá cesta. Vše odstartuje skupinovou částí 4x4 ve formátu GSL, díky níž se rozloučíme hned s polovinou účastníků.
Komentátorská dvojice Skeri a Tecik ve Vodafone PLAYzone aréně
Komentátorská dvojice Skeri a Tecik ve Vodafone PLAYzone aréně
Zdroj: PLAYzone

Nejen tučný prize pool, ale i čest a sláva budou na turnaji hrát svou roli a ty nezapomeň, že můžeš být u toho! Celé klání proběhne ve Vodafone PLAYzone Areně, která se nachází v pražském obchodním centru Westfield Chodov. Vstup je zcela zdarma, tak na nic neváhej a doraž podpořit své favority.

Prize pool Vodafone MČR Hearthstone

  • 1. místo - 20 000 Kč
  • 2. místo - 10 000 Kč
  • 3. - 4. místo - 5 000 Kč

Matty 1:3 M1lan, 3. kolo skupinové fáze - soubor o přežití

I další streamovaný zápas nabídne soubor hráčů ze stejného týmu, což naznačují i jejich téměr shodné lineupy. Shodné jsou i bany. Paladina v této sérii neuvidíme.

Ze startu začínáme mirrorem ramp druidů. Ani jeden z hráčů nenašel ve svém balíčku Wildhearth Guffa, ale je to Matty, komu se podařilo na board vstoupit lépe. Svou výhodu si poté dokázal udržet. Z nouze M1lanem zahraný Denathrius stav boardu pouze kosmeticky upravil a Matty bere první výhru.

Na úvodní neúspěch odpovídá M1lan svým Curse Implockem. Daří se mu vytvořit silný board za pomocí Impů, Mattymu nepřicházejí důležité karty a náhodně generovaná Convoke the Spirits odevzádá partii do rukou M1lana. Ta je tak rázem srovnaná na skóre 1:1.

Ve třetí hře uvidíme opět mirror, tentokráte v podání Curse Implocků. Přetahování drobných 1/1 impů z úvodu střídají 3/3 minioni a začínají létat Abyssal Curse na obě strany. Větší tlak se nakonec povedlo vytvořit M1lanovi, který se tak žene do vedení 2:1.

Mattymu zbývá Miracle Rogue. První kolo mincového štěstí roztáčí už na čtvrtém kole, ale potřebnou Draku nakonec nenachází a na své velké pop-up kolo musí ještě počkat. M1lan mezitím buduje svou otravnou armádu impů. Rogue pomalu dochází čas a nakonec se své chvilky slávy nedočká. Matty, jakožto vítěz MČR z roku 2016 se s turnajem loučí a domů si odnáší pouze tričko z vyhrané divácké soutěže.

Matty, vítěz MČR 2016 v turnaji končí a odnáší si pouze Pringles tričko
Matty, vítěz MČR 2016 v turnaji končí a odnáší si pouze Pringles tričko
: PLAYzone

Rjú 3:0 JoŽo, 2. kolo skupinové fáze - soubor o přežití

Druhý zápas nabídl pravý bratrovražený slovenský súboj. Ještě před začátkem bylo jisté, že se po této partii na turnaji udrží pouze vítěz. Jožo zabanoval soupeři Rogue a Rjú trochu překvapivě Paladina.

Jožo odstartoval svou partii Bless Priestem, ten vyniká hlavně v budování neproniknutelného boardu. Naneštěstí pro něj ale Mage v Rjúových rukách nalezl všechny odpovědi a za pomocí nekonečného mrazení minionů nedal soupeři žádnou šanci.

Jako counter zvolil JoŽo svou všestrannou Rogue. S ní se mu díky dvojímu oživení Rat Kinga podařilo vybudovat teoreticky nesmrtelný board, zbytek karet na ruce byl ale naneštěstí příliš pasivní a dvojí Rune of the Archmage náhodným fireballem partii ukončil.

V zápase tedy došlo k podobné situaci, jako u první streamované partie a JoŽo pro své udržení v turnaji bezpodmínečně musel 3x za sebou vyhrát s Hunterem a ten byl proti Mage ve špatné pozici už před čtvrteční dávkou nerfů. Nutný začáteční tlak se mu vytvořit nepovedlo a nakonec byl rychle upingován mágovou heropower.

JoŽo se tedy s turnajem loučí trochu nešťastně rukou svého týmového kolegy.

Reprezentant týmu Gravity - JoŽo
Reprezentant týmu Gravity - JoŽo
: PLAYzone

Couchees 1:3 Davidek, 1. kolo skupinové fáze

Na úvod režie divákům nabídla zápas mezi dvěma méně známými jmény Coucheesem a Davidkem. Z Coucheesovy strany jsme viděl ban na druida, od jeho opponenta shamana.

Davidek zcela suverénně vstoupil do úvodní hry se svým Warlockem a velmi rychle poslal Coucheese do nepříjemné situace. Ani vyčištění celé plochy ze strany Priesta nepomohlo. Davidek svou šanci proměnil a připsal si první bod ze série. 

V podobném duchu se nesla i hra číslo 2. Náklep za 7 životů a Couchees je rázem na půlce, úsměv na straně Davidka prozrazoval, že si je moc dobře vědom své výhody. Přes veškerou snahu, prodlužování hry o několik kol a doufání v zázrak se nakonec Coucheesovi nepodařilo udržet svého hrdinu naživu.

Do třetí hry už Couchees vstoupil pod velkým tlakem. Zbýval mu pouze jeho signature Quest Priest, se kterým už zkrátka nesmí prohrát. Naštěstí mu ukradená Tamsin Roame a chytrá hra okolo plné vlastní ruky nakonec přinesla výhru a úpravu skóre na 2:1.

Do čtvrté hry se Davidek rozhodl zvolit svého Demon Huntera. Hra se přelévala ze strany na stranu a přešla do fáze, kdy se musel Davidek zcela spoléhat na své topdecky. Už to vypadalo, že Couchees sérii vyrovná, ale na ruku přišel Jace Darkweaver a Davidek zápas ukončil se skóre 3:1.

Davidek v úvodním streamovaném zápasu turnaje
Davidek v úvodním streamovaném zápasu turnaje
: PLAYzone
Výsledky úvodních klání
Skupina A Česká republika Eichii 3:1  Česká republika M1lan Česká republika Matty 3:2  Česká republika Misaks
Skupina B Česká republika Jarla 3:0  Slovensko  JoŽo Slovensko Rjú 1:3  Česká republika Pardub
Skupina C Slovensko Benko 1:3  Česká republika Jammex Česká republika Crtk 1:3  Česká republika Baron Fousek
Skupina D Česká republika Norwis 2:3  Česká republika Kapr Česká republika Couchees 1:3  Česká republika Davidek

 

Výsledky zápasů druhého kola
 Zápasy o postupZápasy o přežití
Skupina A Česká republika Eichii 3:2  Česká republika Matty Česká republika M1lan 3:2  Česká republika Misaks
Skupina B Česká republika Jarla 0:3  Česká republika Pardub Slovensko Rjú 3:0  Slovensko JoŽo
Skupina C Česká republika Baron Fousek 2:3  Česká republika Jammex Česká republika Crtk 3:1  Slovensko Benko
Skupina D Česká republika Davidek 3:1  Česká republika Kapr Česká republika Couchees 0:3  Česká republika Norwis
Rozpis utkání o přežití
Skupina A Česká republika Matty 1:3  Česká republika M1lan
Skupina B Česká republika Jarla 3:1  Slovensko  Rjú
Skupina C Česká republika Baron Fousek 1:3  Česká republika Crtk
Skupina D Česká republika Norwis 3:1  Česká republika Kapr
Skupiny
Skupiny
Zdroj: PLAYzone

Všechny decklisty hráčů nalezneš v našem předchozím článku. Letošnímu souboji o mistra bude dominovat Warlock.

Orientační časový harmonogram sobotních klání:

  • 11:15 - skupiny ABCD - vybraný úvodní zápas (všechny ostatní off stream)
  • 12:30 - skupiny ABCD - vybraný zápas LB (všechny ostatní LB a WB off stream)
  • 13:45 - skupiny ABCD - vybraný decider zápas (všechny ostatní off stream)
  • 15:00 - skupiny EF - vybraný úvodní zápas (všechny ostatní off stream)
  • 16:15 - skupiny EF - vybraný zápas LB (WB off stream)
  • 17:30 - skupiny EF - vybraný zápas LB (WB off stream)

Kompletní harmonogram Vodafone MČR nalezneš ZDE.

Pokud dorazit nemůžeš, tak se stav na náš Twitch kanál, kde bude celé Vodafone MČR za doprovodu známých komentátorů Ondřeje „Skeri“ Škeříka, Matěje „Tecik“ Šturmy, Michala „RybkaPipka“ Rybáka a Roberta „Synthetic“ Vávry živě streamované. Samozřejmostí jsou také odměny za sledování v podobě Huhýků

Partneři letošního Vodafone MČR
Partneři letošního Vodafone MČR
: PLAYzone
Veleneúspěšný rekreační progamer, jehož splněným snem je psaní článků sám o sobě. Ve volném čase ho najdete zalezlého u dětské karetní hry, na Riftu, nebo bájném ostrově zvaném Catan.