Přejít k hlavnímu obsahu

Kapr svou výhrou uzavírá první hrací den Vodafone MČR Hearthstone

15. 10. 2022 | 20:13 Hearthstone Live coverage
Klání ve Vodafone PLAYzone Areně nám graduje stále více a více. Z úvodní šestnáctky hráčů zbývá už jen finálová osmička, která si to ve druhé fázi skupin rozdá o čtyři místa v play-off. 
Hráči a komentátoři ve Vodafone PLAYzone Areně
Hráči a komentátoři ve Vodafone PLAYzone Areně
Zdroj: PLAYzone

Od svého dílu prize poolu hráče dělí už jen 2 výhry ve druhé skupinové fázi. Podaří se uspět některé ze známých tváří, nebo uvidíme zazářit nováčky?

Prize pool Vodafone MČR Hearthstone

  • 1. místo - 20 000 Kč
  • 2. místo - 10 000 Kč
  • 3. - 4. místo - 5 000 Kč

Crtk 2:3 Kapr

Hned ze startu vidíme Kaprova Shamana proti Crtkovu Hunterovi. Shaman využil své počáteční výhody na stole a díky Primordial wave vytvořil pro Kaprova hrdinu nezničitelný board. Zahraný Blade Master Omani pak do hunterovy rakve zatloukl i poslední hřebíček. Hru tedy Kapr ukončil již v 7. kole.

Do druhé hry se Crtk rozhodl vybrat Curse Implocka, kterého jsme dnes už viděli několikrát zazářit. S evolvem si tentokráte poradil, ale naneštěstí tento deck úplně skvěle nezvládá velké miniony a tak, díky Devourerovi, nakonec odchází z partie opět poražen. Kapra čekají hned tři matchbally. Crtk je odsouzen k volbě Mage.

Jedná se o klasickou Spooky verzi. Situaci z počátku partie se Mágovi nakonec podařilo stabilizovat, ale až ve chvíli, kdy byl na 11 životech. Ty mu s notnou dávkou štěstí nakonec vystačily a máme tady náběh na reverse sweep.

Kapr do čtvrté hry volí Priesta, ale celou první polovinu partie hraje prakticky bez spellů, které jsou v jeho balíčku tím nejdůležitějším zdrojem. Nakonec se tedy nedá nic dělat a Crtk po hromadně po sobě jdoucích freezů nachází lethal a je už jen krok od umístění v top6.

Na závěr čeká diváky mirror Spooky Mágů, kdy ani jeden z hráčů nedokázal v úvodu získat tempo, které by ho přivedlo na vítěznou vlnu a tak začala přestřelka pomocí zabíjených skleletonů z obou stran. Ve velmi těsném finiši, kdy měli oba hráči lethal na ruce, byl úspěšnější nakonec Kapr a jen jeho tedy uvidíme zápasit i během zítřejšího hracího dne.

Kapr během boje o přežití
Kapr během boje o přežití
: PLAYzone

Jammex 2:3 Rjú

Začátek partie se nesl ve znamení Thief Rogue, která nám ukázala přesně ten důvod proč se jedná o tak silný balík. Proti generování náhodných spellů se totiž hraje opravdu velmi špatně. A byl pro právě takto získaný defenzivní spell Elekk Mount, který Jammexovy šance v první hře pohřbil. Velká zbraň, ani vyvolaní minioni nakonec na výhru nestačili.

Do druhé partie pak vstoupí nejhrannějším deckem turnaje - Curse Implockem. Rjúově Rogue se sice podařil vytočit Lightshower elementála, ale proti ponechanému Brannovi na stole nestačí ani ten a obě rogue si v lineupech můžeme škrtnout. Stav série je 1:1.

Za vyrovaného stavu sledujeme zápas Paladina s Warlockem. Jediná kopie Doomsayera na celém turnaji poté přijde Rjúovi v ideálním druhém kole na ruku a ten celý board stylově zresetuje. Následuje lehké přetahování o herní plochu a zahrání Hero karet na obou stranách. V té chvíli přichází do hry i Paladinům Jailer a Jammex začíná sázet kletby, co mu mana stačí. Naneštěstí si ve svém posledním kole špatně spočítá lethal a z výhry se může radovat Rjú.

Jammex tedy musí veškeré své naděje svěřit do rukou Ping Mage. Průběh prvních kol slibuje rychlou hru, ve prospěch kouzelníka, ale Rjú nakonec nalézá novou kartu Order in the Court, kterou si zajistí včasné líznutí hero karty, čímž Jammexovi zblokuje velké množství poškození a hra tedy pokračuje. Rjú se v osudovém kole rozhodne zahrát svého Jailera, ale kanonádu Frozen Touches, kterou jeho soupeř spustí, už neudrží. Partie je ještě jednou srovnána na 2:2.

Uvidíme tedy mirror mágů. V tom má Rjú se svou Spooky verzí navrch, což se potvrdí, když dvě kola za sebou zaplní herní plochu svými malými skeletony díky spellu Deathborne. To je tlak, ze kterého se Jammex bude jen velmi těžko vzpamatovávat. Obzvláště po zahrání velmi slibného Rune of the Archmage. Jammex se nakonec rozhoduje hru neprotahovat a partii vzdává. Nemusí ovšem zoufat, jelikož ho uvidíme zítra při jeho druhé šanci.

Rjúova radost po výhře
Rjúova radost po výhře
: PLAYzone

Pardub 3:2 Crtk, 1. kolo druhé skupinové fáze

Druhá skupinová fáze startuje. Hráči si po zhlédnutí předchozí série vzájemně banují své Warlocky. Pardub zápas otevírá klasickým Ramp Druidem, Crtk naopak volí jeho vlastního Felic Demon Huntera. První jmenovaný ovšem nachází všechny potřebné karty a svého soupeře za pomoci Onyxie bez větších obtíží udolává již v 9. kole.

Odpovědí na něj bude Hunter v rukách Ctrka. Zde už má partie mnohem vyrovnanější průběh. Opět je to ale Onyxie, která z Pardubovy strany stolu zjednává pořádek. Tentokráte je na ni však Ctrk připraven, zbavuje se ji bez větších obtíží a stále tlačí na board.Stylově vytočený Huffer z Tavishovy Heropower pak partii ukončuje příznivým stavem pro Critika.

Ve třetí hře Pardub zkusí napravit špatnou livestreamovou reputaci Miracle Rogue. Naštěstí si v krátké technické pauze před hrou nechal upravit citlivost myši a nic mu tak v provedení jeho velkého APM kola nebude bránit. Crtk se sice snažil vytvořit si úvodní tlak, ale je to právě 5. kolo, ve kterém Pardub pokládá legendárního Aukcionáře a roztáčí své kolečko zlatých mincí, ze kterého nakonec vytočí 14/3 zbraň a 15/15 miniona. Crtk hru ukončí známou kombinací coin+concede a Pardub jde do jednobodového vedení.

Na straně Critika zbývá tedy už jen Spooky Mage. Ten si teď bude muset poradit, jak s Miracle Rogue, tak Jailer Paladinem. Naštěstí začíná příznivým matchupem, protože jestli něco tato Rogue nemá ráda, tak to je nekonečné mrazení, kterého je právě Mage schopen. Partie je srovnána na 2:2.

Na stream se tedy poprvé dostává Paladin proti Magovi. První polovina hry je velmi vyrovnaná. Na zahrání klíčového Jailera přichází odpověď ve formě Mass Polymorth a laické oko by si mohlo myslet, že je tím hra rozhodnuta. Naštěstí si ale Pardub pošetřil svého Ragnarose, na kterého už Crtk nenašel odpověď a za pomocí svých šesti oveček, jako správný pastýř, partii uzavírá.

Výsledky prvního kola druhé skupinové fáze
Skupina E Česká republika Eichii 3:1  Česká republika Kapr Česká republika Pardub 3:2  Česká republika Crtk
Skupina F Česká republika Jammex 2:3  Slovensko  Rjú Česká republika Davidek 2:3  Česká republika M1lan
Soupis druhého kola druhé skupinové fáze
 Souboj o play-offSouboj o přežití
Skupina E Česká republika Eichii 2:3  Česká republika  Pardub Česká republika Kapr 3:2  Česká republika Crtk
Skupina F Česká republika M1lan 3:1  Slovensko  Rjú Česká republika Davidek 1:3  Česká republika Jammex

S turnajem se v první fázi rozloučila tato osmička hráčů:

Partneři Vodafone MČR
Partneři Vodafone MČR
: PLAYzone

Pokud osobně dorazit nemůžeš, tak se stav na náš Twitch kanál, kde bude celé Vodafone MČR za doprovodu známých komentátorů Ondřeje „Skeri“ Škeříka, Matěje „Tecik“ Šturmy, Michala „RybkaPipka“ Rybáka a Roberta „Synthetic“ Vávry živě streamované. Samozřejmostí jsou také odměny za sledování v podobě Huhýků

Veleneúspěšný rekreační progamer, jehož splněným snem je psaní článků sám o sobě. Ve volném čase ho najdete zalezlého u dětské karetní hry, na Riftu, nebo bájném ostrově zvaném Catan.