Přejít k hlavnímu obsahu

Známe finalisty Vodafone MČR Hearthstone! Bude se radovat INAE nebo eSuba?

16. 10. 2022 | 15:45 Hearthstone Live coverage
Finálová šestka. Jen tolik hráčů přežilo první hrací den Vodafone MČR ve hře Hearthstone. Podaří se uspět vrcholným stálicím, nebo pro sebe letošní ročník uzme některé z méně známých jmen?
Putovní pohár, který si odnese letošní šampion
Putovní pohár, který si odnese letošní šampion
Zdroj: PLAYzone

Už jen tři výhry dělí většinu našich hráčů od koruny krále českého Hearthstone a je jasné, že půjde o zcela nové jméno, jenž bude na putovním poháru figurovat. Podaří se uspět některé z českých stálic, které mají na pohár zálusk už dlouhé roky, nebo bude mít MČR v Hearthstone poprvé slovenského šampiona? To se dozvíme už dnes!

Prize pool Vodafone MČR Hearthstone

  • 1. místo - 20 000 Kč
  • 2. místo - 10 000 Kč
  • 3. - 4. místo - 5 000 Kč

Pardub 3:1 Jammex, 2. semifinále

Na úvod uvidíme opět zápas dvou Rogue. Pardub své mincové kolo štěstí roztáčí už na čtvrtém kole, nasazuje 14/3 zbraň a jelikož Rogue neobsahuje žádnou obranu, tak vidíme velmi rychlý concede.

Do druhé hry Jammex volí Mage, ale Pardubovi opět přichází velmi dobrá ruka a už v pátém kole posílá na stůl 19/19 miniona. Jammexovi se ale daří board pomocí freezů a Solid Aliby brzdit a jde se vším face. Což se nakonec vyplácí a srovnává sérii na 1:1.

Pardub volí Ramp Druida. Daří se mu najít úvodní rampu i Guffa a začíná poměrně solidně ovládat board. Jammex tedy úplně vzdává souboj o stůl a vydává se cestou útoku na face. Tam ovšem naráží na velké množství armoru, které je Druid schopen vygenerovat. Mage je nucen hrát defenzivně a to nikdy není dobrá situace. Navíc zahraný Jailer už definitně ukončuje poslední naděje a Pardub jde do vedení.

Ve čtvrté hře uvidíme mirror druidů. Pardub volí stylový skin dubu pro štěstí a můžeme jít do hry. Jammex nachází úvodní rampu, ale musí obětovat svého Topiora pro Pardubova Theodara. To se náhle jeví jako zcela klíčový okamžik. Jestli si totiž Druid s něčím neumí příliš efektivně poradit, tak to je plný board menších minionů. Obzvláště po zahrání Jailera. Hra je na poměry druidů ukončena velmi brzy a ve finále tedy uvidíme reprezentanta INAE.

Jakub „Pardub“ Pardubský
Jakub „Pardub“ Pardubský
: PLAYzone

Eichii 2:3 M1lan, 1. semifinále

Do první hry nám M1lan vybírá Warlocka. Eichii opět startuje svým Ping Magem. Na úvod mu přichází naprosto dokonalá ruka a Warlockovi začíná velmi rychle ujíždět vlak. Situaci určitě nepomáhá ani to, že si musi skrze heropower ubírat vlastní životy. Eichiiho Mage jde do vedení 1:0

Od M1lana uvidíme Druida. Hned ze startu nabírá velmi dobrou rampu, ale Eichii opět nachází všechny potřebné early karty a board bere velmi rychle pro sebe. V pátém kole se Druid nachází sice na 10 manách, ale ztratil už více než polovinu životů. Eichii sype vše, co má do soupeřova face. M1lanovi se daří najít armor, začne vyvíjet tlak, ale proti kanonádě Forozen Touch neexistuje žádná obrana a nakonec prohrává. Eichii se svým oblíbeným deckem jde do vedení 2:0.

M1lanovi zbývá Paladin a opět bude vše rozhodnuto tímto matchupem. Na začátku proběhla menší výměna boardu, ale rozhodovat se začíná až od 8. kola. To M1lan hraje svého Cariela, následuje Coin + Jailer, zaplnění boardu menšími miniony a přesto, že se Eichii snaží svými Frozen Touches střílet, tak všechnu jeho snahu maří tech Reno Jacksona od M1lana, který svého hrdinu vyléčí opět na plné životy. To a Sir Denathrius v M1lanově ruce jsou poslední hřebíčky do Magovy rakve a ten tedy dnes poprvé v Eichiiho rukách pohléhá.

Eichii volí svého Warlocka. Jeho úvodní tlak maří na čtvrtém kole full clear ve formě Spammy Arcanista a vypadá to, že se Eichii bude muset spoléhat na svou Abyssal Curse wincondici. M1lanův Cariel ovšem opět přichází tak akorát na čas a přes jeho plnou ruku nemá Eichii možnost jak nasázet více Abyssal curse. Stylově mu pak jednu z nich M1lan vrátí díky Theotarovi do ruky a Eichii tedy umírá na vlastní medicínu. Stav série srovnán na 2:2.

V poslední hře se nám představí Demon Hunter. Ze začátku vidíme hezky nabité Relicy od Eichiiho i příjemnou hru po křivce od M1lana. Radost mu překazí až vlastní Theotar, který nenajde ani jednu z důležitých karet. Naopak Eichii má plno důvodů k radosti, na ruce má všechny důležité karty a svým úsměvem dává najevo, že tuto partii by už měl dovést do vítězného konce. M1lan mu to ale určitě nedá zadarmo a na osmém kole opět hraje Cariela. Oba hráči se o board přetahují seč jim jejich karty dovolí, ale Eichiiho combo Brann + Jace nakonec pro výhru nestačí. M1lan odpovídá svým nabitým Sirem Denathriem a partii tímto ukončuje. Ve finále uvidíme dvojnásobného vicemistra MČR M1lana!

M1lan během finálového zápasu
M1lan během finálového zápasu
: PLAYzone

Jammex 3:2 Rjú, souboj o postup do semifinále

Druhý decider nabídl tak trochu déjà vu ze včerejšího 1. kola druhé fáze skupin. Minulý zápas vyhrál Rjú se skóre 3:2. Zda se bude situace opakovat teprve zjistíme. Bany zůstávají stejné, stejně tak i vybrané classy do první hry. Oba hráči volí své Rogue.

Rjú se snaží svou Thief verzí vybudovat úvodní board, ale Jammex nachází všechny potřebné kousky své combo skládačky a v jeho popup kole tvoří, jak velkou zbraň, tak 9/9 miniona. Rjú se ještě snaží najít zázrak, kterým by průběh partie zvrátil, ale to se nedaří a Jammex bere první výhru, čímž toto utkání odlišuje od včerejšího zápasu.

Ve druhé hře Rogue vyzve Spooky Mage. Jammex si v tomto zápase vybírá všechnu smůlu světa, kdy ve svém balíčku přes všechno nenachází veledůležitý Sprint, který by mu rozšířil možnosti. Je nucen jít do all-in s tím málem co má, ale přes několik Solid Aliby se prostě nemá jak dostat a hru tedy zakončuje svým concede.

Úplný jiný průběh pro něj ale má další hra, do které vstupuje svým Warlockem. Hned na úvodní ruce nachází všechny důležité karty, získává herní plochu na svou stranu a navíc si nenápadně připravuje své abyssal curse. Proti takovému startu se hraje jen velmi těžko. Jammexovi se daří držet velký tlak na stole i házet jeden curse za druhým a nakonec se opět ujímá jednobodového vedení.

Rjú musí hrát svého Paladina a opět nachází Doomsayera na druhém kole, čímž dost podstatně snižuje tlak, který je na něj Jammex schopen vyvinout. Obzvláště, když se Warlockovi nedaří najít jeho důležitý proliz a Rjú má všechny nástroje, aby stav boardu přesunul ve svůj prospěch. Partie je tedy srovnaná na 2:2.

V rozhodujícím zápase uvidíme Jailer Paladina proti Ping Magovi. Jedná se o matchup, velmi podobný tomu, který jsme mohli sledovat včera v podání Ctrk s Pardubem, kdy se z lítého boje nakonec radoval právě Paladin. Jammex v úvodu nachází nejdůležitější karty a nabírá velmi dobré tempo. Naneštěstí pro něj ale ani Rjúova ruka není úplně k zahození. Už to vypadalo, že se bude radovat Jammex, ale v té chvíli Rjú našel náhodný Holy maki roll a vrátil se zpět do hry. Nekonečné mrazení mu ovšem nedovolovalo útočit a nakonec ve své poslední šanci našel Jammex přesný lethal a partii tím uzavřel.

Jammex po výhře neskrýval svou radost
Jammex po výhře neskrýval svou radost
: PLAYzone

Eichii 3:0 Kapr, souboj o postup do semifinále

První zápas dne odstartoval souboj mágů. Na straně Eichiiho se jedná o 30 kartovou verzi spíše připomínající starého freeze mage. U Kapra jde pak o klasickou Spooky verzi se 40 kartami i životy. Úvodní výhoda životů je ovšem díky dvojnásobné dávce Frozen Touch pryč už po pár kolech a ačkoliv Kapr na svou stranu získává board pomocí Deathborne, tak díky nekonečné kanonádě opakujíích se spellů umírá v 9. kole. Ušák tedy získává první bod.

Kapr volí svého Curse Implocka, se kterým se mu daří získat úvodní board i solidní card draw, ale Mage odpovídá neskutečným tempem. Díky kartě Solid Alibi může naprosto ignorovat stav Kaprova boardu a jde vším face. Získává potřebné freezy, svou hero kartu a chytře si nechává plnou ruku karet, aby ho prokletí žádným způsobem neohrozila a vyhrává.

Kapr je tedy nucen zvolit svého Shamana. Eichii nám ovšem opět ukazuje sílu svého oblíbeného decku a začíná diktovat tempo hry a zase nám dokazuje, že 40 životů pro něj není žádný problém. Poté i díky šťastnému líznutí mrazících spellů vyvolává 1/1 miniony, se kterými si Shaman zkrátka neví rady. Finley do 100% Mordreshe už je pak zahrán jen na styl a Eichii ukončuje partii za necelých 30 minut se skóre 3:0.

Dominik „Eichii“ Eichenberger, postupující z decider duelu
Dominik „Eichii“ Eichenberger, postupující z decider duelu
: PLAYzone

Harmonogram finálového hracího dne:

Jakub „Pardub“ Pardubský, jeden ze zbývajících favoritů v turnaji
Jakub „Pardub“ Pardubský, jeden ze zbývajících favoritů v turnaji
: PLAYzone
Partneři Vodafone MČR Hearthstone
Partneři Vodafone MČR Hearthstone
: PLAYzone

Celé finále je možné sledovat i přímo z místa konání - Vodafone PLAYzone Areny, tak přijď zafandit svým favoritům. V případě, že sobně dorazit nemůžeš, tak se alespoň stav na náš Twitch kanál, kde bude celé Vodafone MČR za doprovodu známých komentátorů Ondřeje „Skeri“ Škeříka, Matěje „Tecik“ Šturmy, Michala „RybkaPipka“ Rybáka a Roberta „Synthetic“ Vávry živě streamované. Samozřejmostí jsou také odměny za sledování v podobě Huhýků

Veleneúspěšný rekreační progamer, jehož splněným snem je psaní článků sám o sobě. Ve volném čase ho najdete zalezlého u dětské karetní hry, na Riftu, nebo bájném ostrově zvaném Catan.