Přejít k hlavnímu obsahu

Riot Games rozšiřuje své působiště do Austrálie

19. 10. 2022 | 07:00 Lifestyle
Gigant mezi herními vývojáři, společnost Riot Games, rozšiřuje pole své působnosti. Tentokrát přebírá podnik Wargaming Sydney v Austrálii. Těšit se můžeme na nové tituly, které by měla akvizice tohoto týmu přinést.
Riot Games přebírá Wargaming Sydney
Riot Games přebírá Wargaming Sydney
Zdroj: Riot Games

Společnost Riot Games se snaží zvýšit počet svých studií určených na vývoj tím, že rozšíří své působiště o další území. Tentokrát se snaží nacházet globální oporu v Austrálii a díky této expanzi získá schopnost vytvářet nové tituly a nástroje na vylepšení těch stávajících.

Riot Games převezme sídlo společnosti Wargaming, které stojí za tituly jako například World of Tanks a přejmenuje toto sídlo z předchozího názvu Wargaming Sydney na Riot Sydney. 

Jsme opravdu nadšeni, že můžeme přivést talentované vývojáře a celé týmy podobných lidí do společnosti Riot Games. Pracovnicí Riotu jsou nadšeni z nového kroku a věří, že s novým týmem, který do firmy s akvizicí podniku Wargaming přišel, můžeme vybudovat ještě silnější společnost než je doposud,“ zmínil v rozhovoru spoluzakladatel společnosti Riot Games Marc Merrill. 

Riot převzal podnik v Sydney
Riot převzal podnik v Sydney
Foto: Twitter

Při převzetí firmy totiž spousta zaměstnanců Wargaming Sydney zůstává a připojuje se tak ke svému novému chlebodárci, společnosti Riot Games. Pomůže jim vytvářet zajímavé tituly a noví zaměstnanci věří, že díky svým zkušenostem docílí přesně toho, co společnost potřebuje.

Riot Games slibuje, že díky tomuto studiu s novými zaměstnanci bude usilovně pracovat na zlepšování stávajících her a i celkové produkce okolo League of Legends a Valorantu.  Dále také slibuje vylepšení obecné technologie v rámci celé společnosti, které patří pod Riot's Development Studios.

Štítky: Riot Games