Přejít k hlavnímu obsahu

Netflix zakládá cloud gaming službu. Chce rozšířit herní obzor svých uživatelů

20. 10. 2022 | 07:00 Lifestyle
Společnost Netflix se chystá na vlnu cloud gamingu. V plánu má vytvořit konkurenci Xbox Gaming Passu a zároveň věří, že ke hraní přivede více lidí. Naopak majitelé společnosti zmiňují, že hry na jejich platformě hraje pouze malé procento uživatelů.
Netflix volí cestu cloud gamingu
Netflix volí cestu cloud gamingu
Zdroj: Netflix

Slyšeli jste někdy o službě Stadia od Googlu? Že ne? To je možná důvod, proč tuto službu společnost po 3 letech zrušila. V září tohoto roku se totiž Google rozhodl, že vzdává svůj pokus o vstup do herního průmyslu. První myšlenkou byla konkurence PlayStationu a Microsoftu, nakonec však Stadia skončila jako cloudová streamovací služba.

Této informace se chytila společnost Netflix, která Stadia bere jako odstrašující případ a sama se chce připojit do vlny cloudového hraní, jelikož je o tuto možnost divácky poslední dobou obrovský zájem. 

Google oznámil, že ruší službu Stadia
Google oznámil, že ruší službu Stadia
Zdroj: Twitter

Mezi další „členy“ cloudového hraní patří například Xbox, se svým Xbox Game Passem, EA Play nebo například Ubisoft Plus. Na kolik takové herní předplatné vyjde?

Ceny předplatného pro ČR

  • Xbox Game Pass a PC Game Pass (259 Kč za měsíc)
  • EA Play (99 Kč za měsíc)
  • Ubisoft Plus (368 Kč za měsíc)

Společností s cloudovým hraním je samozřejmě více, toto je příklad tří nejvíce používaných. Cena by se na Netflixu měla přizpůsobit konkurenci, tudíž by neměla být příliš vysoká. Vzhledem k finančním problémům, které Netflix poslední dobou zažívá, je však částka prozatím neupřesněná.

Společnost se do her angažuje už déle, prvním krokem bylo zavedení her pro mobilní telefony. Již delší dobu však mluví o tom, že hry na platformě využívá jen malé procento uživatelů.

Jako lákadlo sloužily také filmy či seriály z herního prostředí, ať už to byl seriál Arcane, Uncharted nebo například Mortal Kombat. V budoucnu mají na Netflix vyjít filmy podle Assassin's Creed nebo dokonce Borderlands.

Štítky: Netflix