Přejít k hlavnímu obsahu

Sen fanoušků se naplnil, legendy NIP a fnatic si zahrají bok po boku

20. 10. 2022 | 15:16 Counter-Strike 2 Zajímavost
Čekání je téměř u konce, IEM Rio Major je za rohem! Kromě klání nejlepších týmů bude na programu také klasický showmatch. Proti sobě postaví se postaví švédské a brazilské legendy, těšit se tak můžeme na dvě opravdu zajímavé sestavy. Zatímco složení brazilského výběru se dozvíme až podle průběhu turnaje, tak u Švédů již víme, jaký kalibr přivezou.
Team Sweden
Team Sweden
Zdroj: ESL

Méně než dva týdny nás dělí od dalšího esportového svátku. Vrcholový Counter-Strike nabídne již osmnácté zápolení o titul světových králů, vůbec poprvé však Major proběhne v Brazílii, v Riu de Janeiru.

Vedle 24 účastníků z řad těch nejlepších týmů na světě turnaj od ESL nabídne tradiční showmatch. Organizátoři se rozhodli do zápasu zapojit domácí výběr, jehož složení může být opravdu legendární – pokud tedy někdo z kdysi úspěšné sestavy okolo Gabriela „FalleN“ Toleda neprojde třeba až do finále.

Domácí pětici a běsnícímu davu se postaví švédská flotila, jejíž členy pořadatel omylem propálil na Twitteru. Na serveru se objeví veteráni ze zlaté éry švédského CS:GO. Vidět takovou sestavu pospolu před sedmi, osmi lety by bylo něco neuvěřitelného. Spojí se totiž někdejší rivalové z organizací Ninjas in Pyjamas a fnatic!

Těšit se můžete na nejlepšího hráče z let 2013-14 Christophera „GeT_RiGhT“ Alesunda, jeho dlouholetého parťáka Patrika „f0rest“ Lindberga a proslulého krále banánu Adama „friberg“ Friberga. Po jejich boku bude stát nejlepší hráč z roku 2015 Olof „olofmeister“ Kajbjer a svého času vysoce obávaný sniper Jesper „JW“ Wecksell. K dokonalosti už chybí pouze jeho dlouholetý parťák, hvězdný Robin „flusha“ Rönnquist.

Showmatch je na programu 13. listopadu před samotným grandfinále. Diváci tak vedle korunovace nových šampionů budou moci zavzpomínat na staré časy, kdy ikony CS:GO neměly na turnajích konkurenci.

Švédská soupiska bude vypadat následovně:

 Švédsko Christopher „GeT_RiGhT“ Alesund
 Švédsko Patrik „f0rest“ Lindberg
 Švédsko Adam „friberg“ Friberg
 Švédsko Olof „olofmeister“ Kajbjer
 Švédsko Jesper „JW“ Wecksell

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.