Přejít k hlavnímu obsahu

Ohlédnutí za nejlepšími momenty Vodafone MČR Hearthstone 2022

30. 10. 2022 | 14:43 Hearthstone MČR
Vyvrcholení celé sezóny jsme mohli sledovat před dvěma týdny. Teď přišel čas se ještě jednou za celým víkendovým finále ohlédnout. Hearthstone je možná hra z části založena na štěstí, ale jsou to právě drobná, až neviditelná rozhodnutí, která určují, kdo bude stát na bedně a kdo odjede domů bez úspěchu. Dnes vám několik takových momentů z Vodafone MČR Hearthstone ukážeme.
M1lan po výhře 3:0 ve finále celého turnaje
M1lan po výhře 3:0 ve finále celého turnaje
Zdroj: PLAYzone

Kapr vs. Eichii - decider skupiny E, 1. hra

Někdo by mohl říct, že bonus ve formě 10 životů navíc a Deathborne znamenají v Mage mirroru výhodu. Opačného názoru je zde ovšem Eichii, který nejen, že hrozbu board clearu zcela ignoroval, ale dokonce ji šel naproti. 2x Frozen Touch a 2x Solid Aliby na vlastní ruce mu ani nenechávaly jinou alternativu. Za své odvážné rozhodnutí jít fullface byl následně náležitě odměněn.

Rjú vs. JaMMeX - decider skupiny F, 1. hra

Čelit na 6. kole s prázdným boardem a pouhými 20 životy rozjeté Thief Rogue není situace, ze které by se dokázal dostat každý deck. Jammex ovšem nepropadl panice a povedlo se mu v jediném kole  nejen celou soupeřovu stranu stolu vyčistit, ale zároveň sám vybudoval ještě mnohem silnější board navíc doplněný o 8/3 zbraň. Zkrátka kolo jak ze Stopařova průvodce Rogue.

Rjú vs. Jammex - decider skupiny F, 3. hra

Dobrý Curse Implock se pozná tak, že správně odhadne chvíli, kdy už nemá cenu tlačit se na stůl a místo toho začne posilovat svá prokletí. Tento perfektní moment se podařilo najít i Jammexovi, který se rozhodl si sám zničit vlastní board a postavil Rjúa do situace, ze které už tento slovenský hráč nenašel cestu ven.

M1lan vs. Eichii - semifinále, 5. hra

Equality je proti Relic Demon Hunterovi absolutně klíčová karta. Nesmí být zahrána příliš brzy, ani příliš pozdě. M1lan si navzdory předchozímu tlaku tu svou šetřil už od prvního kola až právě do tohoto momentu, kdy ze strany Eichiiho přichází i poslední vyvolávací relic. Kompletní čistka stolu a navíc vlastní hrozba lethalem partii přiklání na jeho stranu.

Pardub vs. Jammex - semifinále, 2. hra

Máme teprve 7. kolo a Pardub se svou Coin Rogue hrozí lethalem. Jammex už slyší tikot hodin, které mu nedopřávají příliš mnoho času, jde všemi svými prostředky face a vkládá veškerou důvěru ve dvě kopie karty Solid Aliby. které mu už čekají na ruce. Jak už se nám jednou potvrdilo, tak jde o skvělé rozhodnutí, které mu za několik kol zajistí srovnání partie.

Pardub vs. Jammex - semifinále, 4. hra

Mirror Ramp Druidů většinou stojí a padá na tom, kdo získá úvodní rampu. Pardub se nachází v situaci, kdy jeho ruka vůbec nic nedělá, ale ví, že má Jammex oba důležité Nourishe na ruce. Hraje Theotara navzdory situaci volí pick Toppiora, který mu v následujících kolech buduje neskutečné tempo a posílá ho směr finále.

Eichii vs. Jammex - souboj o 3. místo, 4. hra

Win condice obou hráčů v rámci tohoto mirroru spočítá v Jailerovi s dalšími velkými miniony. V této hře nastala ovšem velmi zajímavá situace, kdy si Eichii sám zaplnil board malými miniony a dal tak Jammexovi šanci jeho board vlastním Jailerem zcela uzamknout. Ten se ovšem rozhodl malé miniony raději odstranit a vrátil tak šanci opět Eichiimu, který neváhal ani vteřinu a tuto partii si urval pro sebe.

Pardub vs. M1lan - finále, 1. hra

Že situace nevypadá pro M1lana dobře, to poznají snad všichni. Tomu se ale zázračně daří najít clear téměř celého boardu přes naprázdno zahraného Jerry Rig Carpentera, hero power a Spammy Arcanistu, po kterém následuje jeho Denathrius. Kolo na to přichází ještě Jailer, kterého už Pardub nemá jak vyřešit.

Pardub vs. M1lan - finále, 2. hra

Hned další hru čelí M1lan opět nepříznivé situaci, kdy už v 5. kole proti sobě vidí 13/13 a 12/12 miniony. Správně přečte situaci a uvědomí si, že pokud se mu tento board podaří jednou vyčistit, tak už Pardub další nevybuduje. Zariskuje a z discoveru nachází Best in Shell, kterým své životy o jedno kolo ochrání. Víc nepotřeboval. Followup ve formě Scale of Onyxia a následného topdecku Devourera s dvojící Earhen Scales ho dostává na velmi komfortní počet životů a Pardubovi nezbyde než mačkat concede.

Veleneúspěšný rekreační progamer, jehož splněným snem je psaní článků sám o sobě. Ve volném čase ho najdete zalezlého u dětské karetní hry, na Riftu, nebo bájném ostrově zvaném Catan.