Přejít k hlavnímu obsahu

Na IEM Rio Major málem nedorazili, pomohl jim ale ministr kultury. Nelze bránit talentu, říká

4. 11. 2022 | 08:00 Counter-Strike 2 Zajímavost
Kosovský ministr kultury, mládeže a sportu, Hajrulla Çeku, pomohl místnímu týmu CS:GO Bad News Eagles získat víza pro účast na IEM Rio Major. Bez jeho pomoci by tým pravděpodobně do Brazílie vůbec neodcestoval.
Bad News Eagles
Bad News Eagles
Zdroj: PLAYzone

Bad News Eagles možná zatím nemá ve světě ještě úplně zvučné jméno, ale rozhodně má kvalitní hráče. Tým je na vzestupu od začátku roku 2022, kdy byl vytvořen jako celek z volných hráčů poté, co byl rozpuštěn svou předchozí organizací Team BLINK. Sestava se poté kvalifikovala na PGL Major Antwerp a tam dosáhli až na Legends Stage. Tým doufal, že po svém úspěchu podepíše smlouvu s esportovou organizací, ale rozhodl se pokračovat jako Bad News Eagles. Představili se dokonce i u nás na Tipsport CS:GO Praha, kde celému turnaji kralovali

Opravdu slibný úvod pokračoval, protože kosovský tým si skrze European RMR A akci získal vstupenku na velmi očekávaný Major v brazilském Riu. Jenže členové sestavy čelili dalšímu problému, a to s vízy. V dnešní době to s cestováním není jednoduché. Dokonce i na našich hranicích se sousedícím Slovenskem je nyní výjimečný stav kvůli uprchlíkům, přesto se hráči i fanoušci dopravili zafandit na očekávaném MČR! Samozřejmě pamatujeme i covidová opatření, která komplikovala LAN turnaje v minulých letech dost značně.

Přesto tým Bad News Eagles do Brazílie odletěl, a to díky kosovskému ministrovi kultury, mládeže a sportu, Hajrulla Çeku.„Hodně štěstí chlapcům z Bad News Eagles. Nic nemůže zabránit naší talentované mládeži v realizaci svého potenciálu,“ vzkázal vděčnému týmu. Talentovaná mládež to opravdu je, hráči totiž naprosto dominovali a jsou jediným týmem z Challenger stage, který neztratil jedinou mapu. David „frozen“ Čerňanský s MOUZ sice jednu mapu pustili, ale díky lepšímu skóre jsou zatím v žebříčku nad kosovským týmem. Legend stage mají jistou oba.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.