Přejít k hlavnímu obsahu

Druhá fáze Majoru začíná! Na úvod s1mple vs. Zywoo, kam až to dotáhne frozen?

5. 11. 2022 | 15:03 Counter-Strike 2 Preview
Po čtyřdenním zápolení v Challenger fázi brazilského Majoru se největší akce letošního podzimu přesouvá do své druhé poloviny. Do Legends části už se zapojí i nejlepší z RMR turnaje včetně FaZe či NAVI, kteří spolu s ostatními zabojují o celkem osm vstupenek do velkolepého play-off.
S1mple
S1mple
Zdroj: Helena Kristiansson/ESL (se souhlasem)

V další pouti Majorem mohla mít CZ/SK scéna hned dvojí zastoupení. Zatímco frozen s MOUZ proletěl Challenger fází jako nůž máslem, NEOFRAG musel bojovat až do posledního dne. Bohužel, ani výborný výkon české hvězdy nakonec nestačil k vyřazení Vitality a OG se tak museli s turnajem rozloučit.

Legends fáze IEM Rio Major 2022 se odehraje během 5.-12. listopadu a bude čítat 16 účastníků – první polovina z nich jsou postupující z Challengers, přičemž ta druhá zahrnuje nejlepší z říjnového Road to Rio RMR

Ve hře bude kromě prize poolu ve výši 1,25 milionu amerických dolarů samozřejmě osm vstupenek do play-off, které může být díky bláznivým brazilským fanouškům možná jedno z historicky nejmohutnějších. Systém zůstává nedotčen, k postupu je tedy potřeba třikrát vyhrát a maximálně dvakrát selhat. Zápasy, ze kterých se nemůže postoupit ani vypadnout, se budou hrát formátem BO1, všechny ostatní BO3.

Rozpis úvodních zápasů Legends Stage

Teď se přesuňme k rozlosování 1. kola, které slibuje zajímavou podívanou od samotného začátku. Šlágr dne bezesporu obstarají Vitality s NAVI aneb souboj dvou v současnosti nejlepších hráčů planety. Nezapomínejme ani na světovou jedničku FaZe Clan, která do turnaje vstoupí jako jeden z největších favoritů. V prvním zápase vyzvou zatím nemastné Cloud9, kteří se z Challengers probojovali za pět minut dvanáct.

Celá Amerika vkládá naděje do Teamu Liquid. Aktuálně třetí celek světa má formu jako hrom, z posledních velkých turnajů neodešel bez medaile a jeho ambice se klidně mohou dotýkat titulu. V prvním kole ale na ně čekají MOUZ, kteří v posledních dnech předvedli perfektní výkony a ještě nezakusili hořkost porážky. V dalších špílech se představí Heroic s Outsiders, domácí miláček FURIA vyzve ENCE, kosovský zázrak Bad News Eagles poměří síly se Spirit a v neposlední řadě nás čeká derby dvou berlínských organizací - BIG a Sprout.

Vrcholný turnaj světa CS:GO můžete sledovat i v našem Zápasovníku.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.