Přejít k hlavnímu obsahu

Sadokist si už v Riu nezakomentuje. Jeho opileckou eskapádu zastavila až policie

8. 11. 2022 | 17:13 Counter-Strike 2 Kauza
Když se dlouholetý komentátor CS:GO neobjevil v sobotu na streamu Legends Stage IEM Majoru, naskytla se otázka, co se s ním stalo. Podle zdrojů serveru Dust2.us se opil a na hotelu vyvolal potyčku, kterou musel ukončit až příjezd policie.
Sadokist
Sadokist
Zdroj: StarLadder

Kanadský komentátor Matthew „Sadokist“ Trivett si za mikrofonem užil Challenger Stage brazilského Majoru. Zbývající části turnaje už ale proběhnou bez něj, a to kvůli incidentu, jenž se stal v průběhu turnaje na hotelu pro hráče a vysílací tým. Sadokist byl vyhozen kvůli svému chování pod vlivem alkoholu.

Oblíbený komentátor se měl vrátit v podvečer na hotel už značně ovíněn, načež se začal chovat agresivně. Tou dobou v hotelu probíhalo natáčení propagačních materiálů pro tým FURIA a brazilského streamera Gaulese, přičemž 33letý Kanaďan měl hodit po skupině filmařů frisbee. To samozřejmě partu Brazilců nenechalo chladnou a začala slovní potyčka mezi komentátorem a filmaři. Namísto uklidnění však agresivita stoupala a Sadokist dokonce praštil o zem s televizní obrazovkou.

Muselo tak zasáhnout samotné vedení ESL a na místo dorazil viceprezident Michal „Carmac“ Blicharz, který se chtěl pokusit Trivetta uklidnit. Ani to však nepomohlo a následnou ostrou slovní přestřelku ukončil až příjezd brazilské policie. Sadokist dostal na místě padáka a z Ria putoval prvním letadlem zpět domů. Po zbytek turnaje jej zastupuje Anders Blume, který byl původně v Brazílii na pozici analytika.

Organizátor turnaje ESL Gaming potíže na hotelu potvrdil. „Můžeme potvrdit, že včera v noci došlo k incidentu, který se týkal Sadokista. V důsledku toho se Anders zapojil do komentování zbytku turnaje. Nemáme žádný další komentář a rádi bychom se zaměřili na turnaj,“ stálo v odpovědi ESL na tázání o tom, co se v Brazílii událo.

Celá událost tak trochu připomíná nedávnou eskapádu dánského hráče Kristiana „k0nfig“ Wienecka, který se během turnaje ESL Pro League S16 dostal do rvačky s promotérem klubu na Maltě. Z té si odnesl nejen několik zlomenin, ale také výpověď z Astralis.

Nejde ani o první kontroverzi týkající se Sadokista. Před lety během živého streamu několikrát vypustil z pusy rasistické nadávky, což pobouřilo komunitu. Během vysílání byl opět opilý a později se za své chování omluvil. Podobný incident, jehož podrobnosti jsou nejasné, se stal během LAN v Kanadě. I v tomto incidentu měl hrát roli alkohol a Sadokist se měl dokonce dostat do fyzického konfliktu.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.