Přejít k hlavnímu obsahu

Frozen jde do boje o semifinále IEM Rio Majoru! Sleduj celé play-off na našem Twitchi

10. 11. 2022 | 13:58 Counter-Strike 2 Preview
Korunovace nových Major šampionů se nemilosrdně blíží. Nabitá Legends Stage nám skončila a před nejlepšími osmi celky stojí už pouze a jenom čtyřdenní play-off. Odnese si titul světového krále některý ze čtyř CIS týmů, naváže FURIA na vynikající výkony a pozvedne trofej na domácí půdě, či dokonce do hry promluví David „frozen“ Čerňanský a jeho MOUZ?
Sleduj IEM Rio Major play-off
Sleduj IEM Rio Major play-off
Zdroj: PLAYzone

Vyvrcholení osmnáctého Majoru v Riu de Janeiru historie je za rohem. Do konce velkolepého turnaje se skvostným publikem zbývají pouhé čtyři hrací dny, na jejichž konci se v neděli na trůn usadí nový šampion.

Favorit domácích fanoušků je naprosto jednoznačný. FURIA hraje výborně a společně s celkem Cloud9 ovládla swiss. S jedinou prohrou si místenku v play-off vybojovali Outsiders, Heroic a navrátilci z fnatic. V poslední vlně nechybí Natus Vincere, jenž zůstávají ve hře jako nejvýše postavený tým HLTV žebříčku, překvapivý přírůstek v podobě Spirit a také MOUZ, které táhne slovenský střelec David „frozen“ Čerňanský.

Ve čtvrtfinále se tak představí hned čtyři celky z CIS regionu, přičemž ani jeden za dvě předchozí fáze nevypadl. Díky pavouku se navíc může stát, že Rusku a okolním státům bude patřit celé semifinále. Vedle třech dalších týmů z Evropy je jediným zástupcem jiného kontinentu poslední domácí naděje FURIA. Ta se ve čtvrtfinále představí proti NAVI, což je na papíře suverénně nejzajímavější zápas první kola play-off.

Sleduj IEM Rio Major play-off
Sleduj IEM Rio Major play-off
Foto: PLAYzone

Slovenští fanoušci naopak jásají právě z úspěchu frozena. Při svém prvním tažení do Champions Stage se zařadil mezi nejlepší hráče turnaje a stoupá i v celoročních statistikách. Pokračování jízdy nejen jeho týmu MOUZ můžete sledovat od čtvrtka do neděle s českým komentářem na Twitch kanále PLAYzoneCZ.

Harmonogram streamu
Čtvrtek 10. listopaduKomentují:
18:00 Rusko Outsidersvs. Evropa fnaticMishek + Storm
21:30 Evropa MOUZvs. Rusko Cloud9shadye + Sphexxai
Pátek 11. listopaduKomentují:
18:00 Rusko Team Spiritvs. Dánsko HeroicMishek + Storm
21:30 Brazílie FURIAvs. Ukrajina Natus Vincereshadye + Sphexxai
Sobota 12. listopaduKomentují:
18:001. semifináleMishek + Storm
21:302. semifináleshadye + Bananides
Neděle 13. listopaduKomentují:
17:00ShowmatchMishek + Bananides
19:00GrandfináleMishek + Bananides
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.