Přejít k hlavnímu obsahu

Ve stínu minulosti. Co stojí za neslavným návratem Rod of Ages?

17. 11. 2022 | 19:50 League of Legends Gaming
Jeden z nejlegendárnějších itemů v historii League of Legends se po dvou letech vrátil. Středeční patch přinesl Rod of Ages zpět do MOBA pecky od Riot Games a hráči byli nadšení. Konečně se vrací klasika! Jenže spolu s tradičním fialovým zbarvením zmizela i většina využitelnosti Rod of Ages. Čím to?
Rod of Ages
Rod of Ages
Zdroj: Riot Games

Zřejmě největším problémem současné Rod of Ages je cena. Zatímco starý item stál 2 600 goldů, na konci dvanácté sezóny stoupla jeho cena na 3 200. Důvodem je především změna RoA na Mythic Item s přidanou pasivkou, kdy dává všem ostatním itemům 5 Ability Haste = minimální lákadlo.

Šampioni mohou získat díky Rod of Ages i více many, ta je však v současném stadiu League of Legends snad nejmenším problémem midlane šampionů.

A to především díky Lost Chapter. Za 1 300 goldů jde o jeden z nejlepších itemů ve hře. V building path Rod of Ages Lost Chapter chybí, což RoA ohromně ubírá na síle. Catalys of Aeons na Lost Chapter jednoduše nestačí.

Silnou částí současné Rod of Ages je bonusový level při plném nastackování pasivní schopnosti. Po deseti minutách dostane šampion s Rod of Ages level navíc. Velice příjemná součást itemu, která bohužel znovu potvrzuje jasné zaměření na pozdější fáze hry, kdy už může být často po zápasu. Hráči s Rod of Ages se nákupem itemu dostávají do obrovského skluzu proti těm, kteří zakoupí Luden's Tempest, Everfrost či Liandry's Anguish.

Dalším z problémů je absence Ability Haste. Pasivní AH pro ostatní legendární předměty nestačí, pro spoustu šampionů tak mohou nastat problémy, které ostatní pasivní schopnosti Rod of Ages nevyřeší.

V patchi 12.22b, jenž by měl do hry dorazit ve středu 23. listopadu, se Riot Games mimo jiné zaměří i na RoA. UPDATE: Rod of Ages bude stát 2 800 goldů.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).