Přejít k hlavnímu obsahu

Závěr sezóny a zápas o titul. Entropiq se večer v Aténách utkají o cennou trofej

20. 11. 2022 | 17:00 League of Legends Turnaj
Nový řecký Sigma Cupu přivítal dvě české organizace, přední celky z ligy Hitpoint Masters. Dynamo Eclot své semifinále nezvládlo, Entropiq ale ano a ve finále narazí na mistra Balkánu.
Entropiq LoL tým v Řecku
Entropiq LoL tým v Řecku
Zdroj: Hitpoint.cz

Cesta na zbrusu nový turnaj nebyla pro týmy zrovna posvícení. Pro svůj spot totiž musely vyhrát závěrečnou část sezóny. To se povedlo Dynamu Eclot, které se ale do finálové bitvy nepodívá. Hráči nestačili šampiony balkánské ERL soutěže Diamant Esports. Ještě komplikovanější cestu měli hráči Entropiqu, jenž se museli probýt skrze konkurenci v napínavém Gauntletu. Tuto šanci následně proměnili.

Přemohli medailisty z ostatních lig a prokázali kvalitu česko-slovenské scény, polovinu turnaje v Aténách tak utvořili účastníci z lokální soutěže Mastercard Hitpoint Masters. Entropiq svou formu navíc potvrdili i v semifinálovém duelu, kde přemohli domácí celek We Love Gaming 3:1. Dynamo Eclot bohužel stejným rozdílem podlehlo slovinskému mistrovi balkánské ligy a české finále tedy neuvidíme.

Entropiq v neděli od 19:00 vyzve Diamant Esports, ve finálové bitvě budou mít možnost pomstít rivaly z domácí scény. „Entropiqu, je to na vás! Dovezte to zlato,“ vzkázali DNE krajanům na sociálních sítích. Kromě odplaty a historicky prvního titulu z nové soutěže se hraje o 8000 euro za první místo, poražený bere 3500.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.